השבוע היה לי העונג לפגוש איש מקסים – דוד ויילר
דוד מכין טופו כבר 25 שנה, מהמפעל הקטן שהקים בחצר הבית שלו.
הטופו שלו, טופו משק ויילר הוא טופו משובח וטעים במיוחד, ומכיוון שאני תמיד משתמשת בטופו שלו וממליצה עליו בסדנאות שלי, החלטתי להרים טלפון ולבוא לראות את המקום בפעולה.
דוד קיבל אותי בחום, שוחחנו על משק הטופו ומוצרי הסויה בארץ וכמה גדל וצמח בשנים האחרונות בעקבות הביקוש הגדל והמודעות הגוברת לצמחונות, טבעונות ומזון בריא.
נהניתי מאד לסייר במפעל הקטן ולראות את המסע של פולי הסויה מהשקים (שהגיעו מקנדה), דרך תהליך הבישול, הסינון, התגבשות ולבסוף האריזה. התרשמתי במיוחד מהאוירה השקטה והמשפחתית, כל מי שפגשתי בסיור בירך אותי ב"בוקר טוב" שמח ולבבי, בלי לדעת מי אני ומה אני עושה שם.
לאחרונה החלו במשק ויילר לשווק סוגים נוספים של טופו מעבר לטופו המוכר וזו סיבה טובה לנסות גם את הסוגים הנוספים.
אז הנה הפעם מתכון עם טופו רך וטרי של משק ויילר:
כנאפה טבעונית טעימה לאללה
המצרכים:
1/2 חבילה שערות קדאיף (כ-300 גר')
1 חבילה טופו רך טרי
3-4 כפות שמן צמחי נטול טעם (זרעי ענבים/קנולה/תירס/סויה)
1 כוס מים
כ-1/2 כוס סילאן (הקפידו על סילאן אמיתי ללא סוכר)
1 כפית מי ורדים
2 כפיות מיץ לימון
קורט מלח
להכנה:
מניחים את שערות הקדאיף בקערה ומפזרים 2-3 כפות שמן ומערבבים בעדינות תוך כדי הפרדת השערות אחת מהשניה, המטרה היא שכל השערות יצופו בשמן.
בקערה נפרדת מפוררים את הטופו במזלג, מוסיפים כף סילאן וכפית מיץ לימון ומערבבים מעט – המרקם צריך להיות קצת גושי.
בקערה נפרדת או קנקן מערבבים 2 כוסות מים חמים, כפית מיץ לימון, כפית מי ורדים ו1/2 כוס סילאן, מערבבים היטב וטועמים, אם אוהבים מתוק אפשר להוסיף סילאן.
מחברים הכל:
מחממים מחבת ומוסיפים כף שמן לכיסוי בשכבה דקה, מפזרים מחצית מכמות השערות על תחתית המחבת בכיסוי צפוף, מפזרים על כל השערות את הטופו, תוך השארת 1 סמ' מהשוליים, מפזרים על הטופו את יתרת השערות בכיסוי צפוף ומהדקים.
מרימים בזהירות את קצה הכנאפה ובודקים האם התחתית חומה, אם כן, זה הזמן להפוך:
מניחים צלחת גדולה מעל המחבת ומצמידים בעזרת כף היד את הצלחת למחבת, ביד השניה מחזיקים את ידית המחבת והופכים אותה תוך שהיד שאוחזת בצלחת תומכת.
מקבלים כנאפה הפוכה על הצלחת.
מחזירים את המחבת לכיריים ומחליקים את הכנאפה ההפוכה בזהירות חזרה למחבת כשהצד הלבן כלפי מטה.
נותנים לחלק התחתון להיטגן 1-2 דקות.
לאחר שהתחתית היטגנה והשחימה, שופכים בזהירות את הרוטב על כל הכנאפה באופן שווה.
נותנים לרוטב לבעבע ולהיספג ואז מסירים מהאש ומחליקים לצלחת הגשה.
אם רוצים אפשר לפזר קצת פיסטוקים או שקדים קצוצים.
אוכלים חם, או פושר (לעזאזל, אפשר לאכול אותה בכל מצב) ונהניםםםםםם
בתיאבון.
עוד פרטים על הטופו של משק ויילר
ועוד קינוחים כאן:
מאפין תפוחים מופחת קלוריות
פנקייק כוסמת וקמח טף סופר בריא
אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.
עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:
מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.
הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :
לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם
להיות חלק מהקהילה שלי:
מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף















