בפסח הזה, החלטנו שהגיע הזמן לתוצרת איכותית וזולה יותר, בתחום הפירות והירקות. ידענו שלמרות שיש שפע רב בסופר השכונתי, אצל הירקן במרכז העיר, או אפילו בחנות הירקות מתחת לבית, התוצרת לא תמיד איכותית מספיק והמחיר כמעט תמיד גבוה. גבוה מדי.
כחובבת קטיף מושבעת, תומכת מובהקת במוצרים ובגידולים תוצרת ישראל וכמי שיש שיגדירו אותה אפילו ציונית, צרם לי מאד רגע לפני החג, לקרוא על אותו חקלאי שבאקט של מחאה, החליט להעניק מתוצרתו המעולה לכל דורש/ת ללא עלות, בעקבות המשך הפגיעה בפרנסתם של ממשלת ישראל, שנובעת מיותר מסיבה אחת. החלטתי לחפש אחר מקום או משק חקלאי, שמוכר תוצרת חקלאית משובחת במחירים שפויים גם ללקוחות פרטיים, כדי שגם אנחנו וגם החקלאים נהנה ונרוויח.

השם הראשון שעלה בחיפושיי היה "משק פיין", הממוקם בגבעת עדה (סמוך לזיכרון/ בנימינה). השם צלצל לי מוכר ולא במקרה. משק פיין, הינו משק וותיק ומוכר שקיים כבר למעלה מ-75 שנה. אהרון פיין, המשיך את דרכו של אביו ופיתח את המשק שלו בגבעת עדה. בנו אברהם (אברמי), ממשיך דרכו עד היום ומשמש בתפקיד הבעלים. בנו מתן הוא האחראי על תחום המכירה הישירה של המשק.

המשק מתמחה בעיקר בגידול פירות נשירים: אפרסק, שסק, נקטרינה, משמש, שזיף, תפוח, רימון, אפרסמון, חבושים, ענבים ועוד. לפני כשנתיים, כאשר חקלאי ישראלי יצאו במחאה (מוצדקת לגמרי לדעתי), נגד פערי התיווך של רשתות השיווק והרגולציה הלוקה בחסר של הממשלה כלפי החקלאות, החליט המשק לפתוח את שעריו למכירה ישירה של תוצרתו לציבור הרחב (וזאת, בנוסף לשיווק סיטונאי של תוצרת חקלאית לשוק המקומי). כל בני המשפחה נרתמו אז למכירה וגם היום הם לוקחים חלק במכירות ובקידום המשק בזמנם הפנוי. במשך הזמן, כאשר גבר הביקוש אצל הלקוחות לתוצרת נוספת (מלבד הפירות הנשירים), המשק המשפחתי, החליט לקיים שיתוף פעולה עם חקלאים נוספים מהסביבה הקרובה ובכך בעצם, יכלו להציע סל טרי, מגוון ועשיר יותר, ללקוחות שמעוניינים במוצרים נוספים. בכך הם בעצם מאפשרים לחקלאי האזור למכור דרכם את התוצרת שלהם במחיר הגיוני והוגן, שמצד אחד יספק למשק ולהם פרנסה ומהצד השני, ייטיב עם הלקוחות. משק פיין מקיים קשר ישיר וטוב עם החקלאים ועל כן, האספקה הינה שוטפת וטרייה, לשביעות רצון הלקוחות.

ממש שווה להגיע לשם בימים רביעי עד שבת, למי שרחוק לו מדי להגיע לגבעת עדה, ישנה מכירה המתקיימת גם באופן קבוע, בימי שישי בחוצות שפיים, שבאזור השרון. זוהי חוויה שהיא הרבה מעבר לרכישת פירות וירקות הביתה. המקום מקסים ופתוח ומזמין להתרשם מכל השפע הצבעוני והמרהיב ולבחור לעצמכם/ן תוצרת חקלאית טרייה, באיכות ממש גבוהה, עם שירות מקצועי ונעים, בכמות שתרצו ובמחיר שיוציא אתכם/ן מרוצים/ות.
זוגתי ואני, מעולם לא ראינו מבחר כל כך גדול של פירות וירקות, שממש רק חיכו שנאסוף אותם אלינו הביתה, ישירות למטבח ולהכנות החג. התוצרת ללא ספק, טרייה ויפה מהרגיל ולא עוברת כמה וכמה ידיים עד הגיעה אלינו, משמע שהיא נשארת טרייה ליותר זמן, כי אתם/ן יודעים בדיוק מתי נקטפה והגיעה למשק ומשם הישר אליכם/ן.

תוך כדי התוודעות למשק פיין, הכרנו את מתן, הבן של אברמי הבעלים, דור ההמשך של המשק, שהיה לגמרי מקסים ושירותי והשיב לכל שאלותינו לגבי התוצרת ומקורה. ניכר שלא מדובר רק בעסק משפחתי/ מקור פרנסה, אלא בשליחות של ממש, של כמה וכמה דורות שהקימו וקידמו את משק פיין מיומו הראשון ועד היום. כיף לפרגן לעסק כזה.
השלל שלנו כלל את כל מה שאנחנו אוהבות: תותים מושלמים, אוכמניות שהיא מיד פינטזה על הקינוח שתכין עימן, אננס חתיכי שלא הפסקתי להסניף, תפוחים סמיט, אבוקדו "ריד" (סוג שטרם הכרנו), שום טרי, בצל לבן, פלפל חריף, פלפלוני טינקרבל משגעים וקטנים לממולאים, מלפפונים בייבי, שרי תמר, ארטישוק (בשבילה), תפוזים ולימונים שרק נקטפו מהעץ, חצילי ענק, פלפל אדום בוהק ושפע נוסף, שמילא את המקרר שלנו עד אפס מקום ואת ראשנו במחשבות על מה נבשל ונאפה עם כל הטוב הזה.

מאחר ואחת ממטלות החג שלי הייתה להכין סלטים אהובים לליל הסדר, התחלתי עם סלט הקישואים המפורסם של אמא שלי- מלך הסלטים (מתכון מצורף), שכיכב אצלנו על שולחן החג ויחד איתו סלט החצילים והגמבה עם הכמון והלימון, גם כן של אמי היקרה, שמשתלב יופי בכל ארוחה. אין ספק שכבר בהכנה ואז גם בטעימה, חשתי שמדובר בטריות ובאיכות מסוג שטרם הכרנו וזה עשה שמחה גדולה בלב. לא רק התוצאות, אלא גם הידיעה שהכל הגיע ישירות מהחקלאים, שהיום יותר מתמיד, זקוקים לתמיכה ולפרגון של הציבור כולו.
מתכון לסלט קישואים של זהבה- מלך הסלטים
המצרכים:
שבעה קישואים בינוניים
3 בצלים בינוניים
4 ביצים קשות מבושלות היטב
מלח
פלפל שחור טחון
שמן קנולה
מיונז משובח
אופן ההכנה:
*מומלץ להכין במחבת עמוקה וגדולה או בסיר נמוך ורחב (של ממולאים).
שוטפים את הקישואים ומגרדים אותם בפומפייה (בחורים הגדולים), יחד עם הקליפה. מניחים בתוך מסננת ונותנים להם להגיר נוזלים לפחות שעתיים.
מטגנים את הבצל בשמן קנולה, אחרי שנחתך לקוביות, עד שהוא מעט מזהיב, אחרי שהבצל מזהיב, מוסיפים עוד מעט שמן ומכניסים את הקישואים בקבוצות קטנות ובהדרגה, לא לפני שכל קבוצה נסחטת מעל הכיור, כדי להגיר ממנה עוד נוזלים.
לערבב היטב את כל התערובת ולהשאיר על אש בינונית, להוסיף מלח ופלפל שחור טחון ולערבב היטב מפעם לפעם.
מסיימים את הכנת הסלט רק לאחר ערבוב חוזר, כשהקישואים מתחילים מעט להשחים ולהידבק לסיר, אז מגרדים היטב מהמחבת ומערבבים. השחימות וההידבקות עושים את כל הטעם. כמובן להקפיד שנדבק אך לא נשרף ולערבב כל העת עד שלא נשארים כלל נוזלים. יש להוריד מהאש ואז לשים הכל במסננת כדי לדלל את השמן. שופכים אחרי סינון לקערה גדולה ואז מעל הקערה מגרדים על החורים הקטנים בפומפייה את 4 הביצים הקשות, לכל זה מוסיפים כשלוש כפות מיונז. על פי הטעם מחליטים אם יש צורך בעוד מעט מלח . אחרי שהכל מתובל ומעורבב, להשאיר בחוץ להתקרר כשעה ולשמור במקרר. טעים ומומלץ לאכול את הסלט טרי ולא יותר משלושה ימים לאחר הכנתו.

ובחזרה למשק פיין, מעבר לפירות הנשירים שהזכרתי שגדלים אצלם, הם עובדים עם מגוון חקלאי האזור ועם התוצרת שלהם, הנה רשימה חלקית:












