היתרון שיש לחברת ניקיון מול העסקת מנקה פרטי/ת
אז למה בעצם לשכור חברת ניקיון ולא פשוט לשכור מנקה פרטי/ת עצמאי/ת?
ובכן, כידוע המנקים העצמאיים או הפרילנסרים של היום אינם מה שהיו בעבר.
בעבר תנאי ההעסקה שלהם היו די גרועים (שלא בצדק), תוך מתן שכר נמוך והתעלמות מתנאים סוציאליים בסיסיים. היום זה לא כך, למנקה עצמאי/ת עליכם לשלם פנסיה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות, ביטוח תאונות אישיות (למקרה שההתעסקות בחומרים כימיים/רצפות חלקלקות תוביל חס וחלילה לתאונה, הרי בעלי הבית הם אלו שאחראים לפצות את המנקה. על מנת להימנע ממקרים כאלה, יש לשלם לביטוח תאונות אישיות על מנת שאם והיה מקרה של תאונה בבית, המנקה יוכל/תוכל לתבוע פיצויים מחברת הביטוח ולא מבעלי הבית), הענקת חופשות כחוק, הקצאת ימי מחלה ועוד. שלא לדבר על זה שמנקה פרטי/ת יכול/ה פשוט יום אחד להחליט לא לבוא לעבודה מבלי להודיע ללקוח/ה על כך בכלל.
הרבה מהאנשים שניסו להעסיק מנקה פרטי/ת בעצמם (ובמיוחד לקראת חג הפסח) מדווחים על חוויות לא נעימות ופירטו את עוגמות הנפש הבאות: שכר גבוה ועם תנאים גבוהים, היעדרויות ללא הסבר או ללא התראה מראש, היעלמות של המנקה ואי יכולת להשיגו/להשיגה, מנקה שמחפפ/ת בעבודה ומשאיר/ה הרבה מקומות לא נקיים על ידי 'עיגול 'פינות' ועוד.
ובכן, בעת העסקת חברות ניקיון ניתן להימנע מהרבה מהמכשולים המפורטים למעלה:
כאשר מעסיקים חברות ניקיון, במרבית המקרים, אין צורך לשלם למנקים ביטוח בריאות, ביטוח לאומי, פנסיה, או לדאוג לחופשות ולימי המחלה המגיעים להם כחוק. על זה אחראית החברה המעסיקה אותם. כמו כן, אם מנקה שהתעתד/ה להגיע לביתכם ולנקות אותו ביום מסוים, אך חלה/חלתה או נמצא/ת בחופשה, החברה פשוט תשלח מנקה אחר/ת! ללא כאב ראש נוסף ללקוחות והתהייה היכן יצליחו להמציא עכשיו מנקה. ואם, במקרה וקורה מקרה בו המנקה פשוט לא מנקה טוב או מעגל/ת פינות, סוף סוף יש למי לדווח, לבוסים האחראיים על המנקה- שזו שוב, חברת הניקיון המעסיקה אותו או אותה. ואין צורך לשוב ולבקש ולהפציר בבקשות מהמנקה שיקפיד/תקפיד יותר על הניקיון לפעם הבאה ופעם אחר פעם לדאוג ו(לפעמים) להתאכזב שוב. עם מרבית חברות הניקיון, ניתן פשוט לבקש להחליך מנקה! גם בימים הקודמים לפסח העמוסים בדאגות, ניקיונות וחיפושים בלתי פוסקים אחרי מנקה לבית לקראת החג, אתם תוכלו להירגע. מרבית חברות הניקיון נערכות מראש בדיוק בשביל מצבים כמו אלה, ויספקו את השירותים הנצרכים.












