מולברי
אחת התצוגות הגדולות והחשובות בשבוע האופנה הקטן יחסית של לונדון, היא של המותג הבריטי המבוסס מולברי.
קולקציה אממ שעירה… שפע פרוות, לא רק במעילים ובוסטים מפרווה, גם בשמלות! ובחצאיות, שהיו עשויות כולן מפרווה, אפילו כיסויי המושבים, עליהם ישב אוסף גדול במיוחד של סלבס, היו עשויים פרווה שחורה וגם הכלב אשר ליווה את אחת הדוגמניות, היה לבוש מעיל פרווה קטן ומחמם. הכל בהשראת המפלצות השעירות מהיער הפראי,המככבות בספר הילדים Where the Wild Things Are מאת Maurice Sendak's שהיווה את ההשראה לקולקציה.
בנוסף לפרוות היו סריגים עבים, בדי תחרה בחצאיות ובשמלות ואלמנט של חגורה דקה כרוכה סביב המותן, שחזר על עצמו כמעט בכל הדגמים. בסוף התצוגה נראו דגמים מעור שחור עם שילובי תחרה ופרווה כמובן. לאורך כל הקולקציה ספרתי שלושה דגמים בלבד של מכנסיים, שניים מהם מעור. קשת גוונים טבעיים וכאמור שחור בסוף התצוגה, עם הבזקי צבע בכתום אש עז וכחול נייבי ופטרול, וגם הדפסי זיגזג על סריגים, מסכמים את הקולקציה של מולברי לסתיו 2012. התצוגה הסתיימה כשהדוגמניות צועדות לצלילי "Mahna Mahna" שיר הנושא של החבובות, במין אזכור הומוריסטי ליצורים פרוותיים נוספים, שהיוו את ההשראה לקולקציה.
תיקים, הם הלחם והחמאה של מותג מולברי, שהתיקים שלו פופולאריים בכל העולם ודגמים חדשים רבים נראו על המסלול. ההיט גירל התורנית, הזמרת האמריקאית הלוהטת לנה דל ריי, אשר ישבה בשורה הראשונה של תצוגה, קיבלה לעונה הקרובה תיק על שמה (כבוד שבעבר זכתה בו גם הפאשיוניסטה הבריטית, אלכסה צ'אנג).



קולקציית התיקים הנחשקת ונעליים צבעוניות עם עקב רוקי עבה, הם הבשורה של מולברי לסתיו 2012:







טופ שופ Unique
קולקציית המעצבים היוקרתית של טופשופ, היחידה שמוצגת במסגרת שבוע האופנה הבריטי, מציגה קו מתוחכם ומוערך, הן מבחינת האמירה האופנתית והן מבחינת איכות הבדים והפרטים. היתרון של Unique שלמרבה הצער לא מגיע לארץ שעל אף המיתוג היוקרתי שלו, ניתן למצוא שם פריטים רבים במחירים שהם יחסית ברי השגה, לידיעת הנוסעות לחו"ל.
השפעה צבאית ריחפה על הקולקציה של טופשופ Unique במעילים צבאיים ארוכים, חגורות וכובעי קסקט בסגנון צבאי, מגפיים צבאיות ובצבעי הזית והאפור של רבים מהדגמים. בפועל המינון המיליטריסטי היה בולט אך לא מוגזם ויצר סוג של אפיל צבאי נחשק.
שימוש בגזרות אוברסייז ובשרוולי בלון, שאחרי שבוע האופנה בניו יורק כבר ברור שהם הדבר הבא לעונת הסתיו, שילובי העור ושילובי בדים בטקסטורות שונות, ומס' דגמים בצבעים החמים ביותר לסתיו הבא: בורגנדי (חצאית בצבע בורגנדי עם שוליים מעור שחור הייתה מהדגמים המוצלחים בקולקציה) וכתום עז, נתנו אמירה עדכנית. שימושים נוספים בבדי קטיפה ומכנסונים קצרצרים שלבשו חלק "מהחיילות" שעל המסלול, הוסיפו את האפיל הסקסי הנדרש. השפעות גבריות נוספות נראו באוברולים בסגנון סרבלי עבודה, שהיו מהדגמים הפחות מוצלחים בקולקציה, בנוסף חזר על עצמו מוטיב תמוה של צלבים (במיוחד בהקשר של ההשפעה הצבאית המרכזית של הקולקציה, מה זה אמור להביע?!) כולל סוודר אחד בולט בחריגותו ובצבעוניותו עם צלבים אדומים. למרות ההשפעות הגבריות- צבאיות נוצרה קולקציה מודרנית ונשית למדי, ואפילו מס' דגמים של שמלות ערב קצרצרות, בצבעי זהב, שחור ולבן, נראו בסוף התצוגה על המסלול.




















