אם יש מטבח שמתחרה על חיכי וליבי יותר מהמטבח האיטלקי זה המטבח האסייתי.
ליתר דיוק , התאילנדי.
אין, אין, אין, על המטבח הזה בעולם .
אין על הטריות שלו, הטעמים המטורפים, שפע הירקות והפירות, שפע הירוקים והריחות.
לונה פארק בפה.
התמזל מזלי והגעתי ליה, בקראבי, שם למדתי אצלה בישול תאילנדי.
יה היא מלכה. אישיות מדהימה וגם מלמדת את יסודות הבישול בסבלנות ובדייקנות (השף גורדון רמזי למד לבשל אצלה אוכל תאילנדי).
החצילים האלה הם שילוב של טעמים משגע למי שחובב את טעמי דרום אסיה.
את הסויה הסינית אפשר להחליף בנאם פלא (רוטב דגים) אני מצאתי שפה הסויה מחמיאה יותר.
יאללה, יוצאים לדרך.
אל תתפשרו על המרכיבים הטריים והאוטנטיים כדי לקבל טעמים נפלאים ונכונים ועדיין אם לא מצאתם חצילים ארוכים קחו חצילים טריים ופרסו לפרוסות של 2 ס״מ בערך .
מה
7-9 חצילים ארוכים, טריים ,דקיקים וחתיכים פרוסים לאורך
2 שיני שום קצוצות דק.
1 ס״מ ג׳נג׳ר קצוץ דק דק
1 צ׳ילי אדום קצוץ דק
1 שורש למון גראס כתוש וקצוץ דק
חופן של בזיליקום תאילנדי (אפשר בזיליקום רגיל או נענע)
2 כפות סויה (או נאם פלא)
4 כפות ליים טרי
2 כפות שמן קנולה.
איך
מושחים את החצילים בשמן קנולה וקולים על גריל או מחבת פסים או מחבת כבדה או בתנור.
כך או כך, מרככים ומשחמים אותם.
מערבבים את כל החומרי הרוטב מלבד הבזיליקום ומוסיפים את החצילים החמים .
מערבבים שוב.
מוסיפים את הבזיליקום ומשרים לפחות לשעה.
טעים בטירוף.
אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.
בקרו אותנו בפייסבוק הסדנאות של פאני

















