החצילים האסייתיים שלי

    IMG_3778_800x533

אם יש מטבח שמתחרה על חיכי וליבי יותר מהמטבח האיטלקי זה המטבח האסייתי.

ליתר דיוק , התאילנדי.

אין, אין, אין, על המטבח הזה בעולם .

אין על הטריות שלו, הטעמים המטורפים, שפע הירקות והפירות, שפע הירוקים והריחות.

לונה פארק בפה.

התמזל מזלי והגעתי ליה, בקראבי, שם למדתי אצלה בישול תאילנדי.

יה היא מלכה. אישיות מדהימה וגם מלמדת את יסודות הבישול בסבלנות ובדייקנות (השף גורדון רמזי למד לבשל אצלה אוכל תאילנדי).

החצילים האלה הם שילוב של טעמים משגע למי שחובב את טעמי דרום אסיה. 

את הסויה הסינית אפשר להחליף בנאם פלא (רוטב דגים) אני מצאתי שפה הסויה מחמיאה יותר.

יאללה, יוצאים לדרך.

IMG_3738_800x533

אל תתפשרו על המרכיבים הטריים והאוטנטיים כדי לקבל טעמים נפלאים ונכונים ועדיין אם לא מצאתם חצילים ארוכים קחו חצילים טריים ופרסו לפרוסות של 2 ס״מ בערך .

IMG_3784_800x533

מה

7-9 חצילים ארוכים, טריים ,דקיקים וחתיכים פרוסים לאורך

2 שיני שום קצוצות דק.

1 ס״מ ג׳נג׳ר קצוץ דק דק

1 צ׳ילי אדום קצוץ דק

1 שורש למון גראס כתוש וקצוץ דק

חופן של בזיליקום תאילנדי (אפשר בזיליקום רגיל או נענע)

2 כפות סויה (או נאם פלא)

4 כפות ליים טרי

2 כפות שמן קנולה.

IMG_3751_800x533

איך

מושחים את החצילים בשמן קנולה וקולים על גריל או מחבת פסים או מחבת כבדה או בתנור.

כך או כך, מרככים ומשחמים אותם.

מערבבים את כל החומרי הרוטב  מלבד הבזיליקום ומוסיפים את החצילים החמים .

מערבבים שוב.

מוסיפים את הבזיליקום ומשרים לפחות לשעה.

IMG_3760_800x533

טעים בטירוף.

IMG_3782_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני