פעם היה קו 405 של אגד .
פעם היתה תחנה מרכזית ישנה וממנה יצא קו 405 הזה בדרכו לירשלים לסבתא שלי שאהבה אותי בטירוף וחיכתה בפתח ביתה שאגיע .
הייתי יורדת בתחנה המרכזית שם והולכת ברגל כ-10 דקות מריחה את אויר ההרים ואת הנוף שאני אוהבת .
יש לי הרגשה כזו שמתרחב לי ליבי ודמעות בעני כשאני מגיעה ירושלימה .
כל ילדותי עולה בי וכמה אהבתי ועודני אוהבת את השוק .
מחנה יהודה במיטבו .
הייתי מטיילת,טועמת וחווה עד תום .
היה בשוק דוכן חמוצים של חברים של סבתא -בכורה ודוד בן דוד .
אשה גדולה מאוד ואיש קטן קטן .
מלאי אהבה ושמחה שמכרו את החמוצים הכי טעימים אוור .
לפני שהגעתי לסבתא הייתי מתקשרת להזמין אוכל טעים שהיא תכין עבורי וחלק מזה היו החמוצים .
היא יעדעה כמובן את המתכון וחיכה לי סיר ענק מלא בהם וגם פילאו עם גזר שיהיה עליו סיפור נפרד .
אשתף אתכם בטעים הזה .
לכו להכין-
החמוצים של סבתא מטי
בדיוק כמו במחנה יהודה מעליו היא גרה!
גם המפית שלה פה
להכנה
כרוב קטן חתוך לקטעים לא קטנים
פלפל חריף חתוך לפרוסות
גזר גדול מאוד פרוס,3 ענפי סלרי בקטעים
מלפפון גדול או 2 קטנים פרוסים
חצי ראש שום לא לקלוף
3כפות מלח
כף גדושה סוכר מי שאוהב שימו עוד סוכר
200 מיל חומץ
ליטר וחצי מים רותחים
כפית גדושה תבלין לחמוצים שיש בכל חנות תבלינים
( יש בו אבקת עמבה .תריחו)
מניחים הירקות בסיר מתאים .
מניחים תיבול מעל
שופכים מים רותחים מעל ובוחשים היטב .
לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
מחכים יום אחד וזוללים.
לשמור במקרר אחר כך כי אין חומר משמר .



תהנו .












