
כשחושבים על מטבח מודרני ובן זמננו, חושבים על קווים נקיים, חומרים חדשניים וצבע, הרבה צבע ומנות גדושות של השראה.
מטבחי זיו הזמינו את בלוגרית סלונה פנינה קליין לבשל מנה מסורתית בדגם SPICE RED שנוצר כקומפוזיציה מורכבת מקורית ונועזת ומצויד בארון עליון (קלפה) בגימור חזית זכוכית מבריקה בגווני כחול ולבן ובאי בישול המחובר לפלטת בטון צרה ומרחפת בשילוב כיריים וחזיתות בגוון כחול עמוק.


אז יש לנו מטבח עם שם שכולו השראה מהמזרח הרחוק ומטבח בגוונים שכה מזוהים עם ישראל ומכאן, החיבור לתבלינים מעוררי חושים ולאוכל הודי מסורתי לגמרי מתבקש.

מלאי כופתא
המצרכים:
5 תפוחי אדמה גדולים ויפים (עם קליפה אדומה)
כוס ושליש גבינת כנען מפוררת
3 כפות אגוזי קשיו קצוצים גס
2 כפות צימוקים בהירים
כף צ'ילי אדום קצוץ
1/2 כפית סוכר
כפית גארם מסאללה
כפית כמון
כפית אבקת צ'ילי/פפריקה
מלח לפי הטעם
3 כפיות שמן קנולה או חמאה
לרוטב:
3 כפות שמן/חמאה
2 בצלים בינוניים קצוצים
2-3 שיני שום מעוכות
כף ג'ינג'ר
כפית אבקת צ'ילי/פפריקה
כפית גראם מסאללה
כוסברה קצוצה
כפית כמון
כפית סוכר
4 עגבניות מרוסקות
1/4 כוס שמנת לבישול
2 כפות פיסטוק קצוץ

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עד שהם ממש רכים.
מקלפים את הקליפה ומועכים לפירה חלק.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
בקערה נפרדת מפוררים את הגבינה ומוסיפים את כל שאר מרכיבי הכופתאות.

יוצרים כדורי פירה בידיים משומנות ועם 2 אצבעות יוצרים בהם שקע. ממלאים בתערובת הגבינה ומהדקים מסביב לכדור, ממש כמו קובה.
אופים במשך 10-15 דקות עד שהן משחימות.
ממיסים חמאה בסיר גדול ושטוח.
מוסיפים בצל, שום ושאר המרכיבים ומשחימים.

מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הכדורים.
מבשלים על להבה נמוכה עוד 15 דקות.
מזליפים מעל את השמנת ומבשלים עוד 3 דקות.


הפקה: צילום: שי אדם, סטיילינג: חגית ברנשטיין, ניהול אמנותי: מירב קאופמן











