שנה עברה מאז שפרץ קמפיין MeToo לתודעה ועודד נשים וגברים מכל העולם לשתף בהטרדות מיניות שחוו אך לא העזו לדבר עליהן.
אולם כפי שכתבתי בעבר,הקמפיין מעורר גם לא מעט ביקורות ותגובות נגד: רק בחודשים האחרונים פורסמו מקרים שבהם מעסיקים גברים החליטו לא להעסיק אישה מחשש מההשלכות, ונראה שהקמפיין מעמיד במבחן חדש את יחסי העבודה בין גברים ונשים במקומות העבודה.
נתון המעיד על-כך
כך, למשל, בחברת אולג'ובס ערכו סקר מיוחד בניסיון להבין האם קמפיין MeToo השפיע על תחושת הביטחון של נשים וגברים במקום העבודה.
הנתונים מראים כי כל אישה שנייה מעידה כי הוטרדה במקום העבודה שלה, ובהתאמה, 50% מהנשאלות העידו כי אינן מרגישות בטוחות במקום העבודה שלהן.
35% מהנשאלים סיפרו כי בעקבות הקמפיין, עניין ההטרדות המיניות הפך לסוג של שיחת מסדרון פתוחה יותר.
וכן, 21% מהנשים העידו כי בשנה האחרונה חשו ירידה בתדירות ההערות הפוגעניות ובהטרדות שחוו בעבודה.
מנגד, 13% מהגברים העידו כי בעקבות הקמפיין נפגעה תחושת הביטחון שלהם.
אחד הכישלונות של הקמפיין הוא שלא הוגדרו כללים חדשים בהתנהגות שבין שני המינים: הנתונים מראים שנשים מוטרדות לרוב במשרדי הייטק ,ובמקומות סגורים כגון, רכבת,מעלית,אוטובוסים ,ועוד.
לכן, חשוב לייצר סביבת עבודה בטוחה כך ששני המינים ירגישו נוח לשתף פעולה, האחד עם השנייה.
כך, למשל, בחברת "נטפליקס" הציגה לעובדיה סדרת כללים חדשה להתנהגות העובדים.
בין השאר, אחד הכללים אומר שאסור להסתכל בעיניהם של עמיתים לעבודה יותר מ-5 שניות ברצף.
בנוסף, נשים חייבות להיאבק על זכותם ללבוש בגדים חשופים מבלי שהדבר יתפרש כרצון להטרדה כפי שקרה בקנדה בשנת 2012 כאשר נשים נאבקו ללכת ברחוב בצורה חשופה.
גם יוצרי סדרות הטלוויזיה וסרטי הקולנוע חייבים לעבור שינוי כך שלא יצטייר שכל אישה היא קודם כל קרבן מיני ,ורק לאחר אישה בזכות עצמה .
רק כאשר יקרו שינויים אלו ,נוכל לומר שקמפיין "Me Too" השיג את מטרתו והחזיר את השפיות ליחסים בין שני המינים ,אם לא יגיעו להסדרים אלו הדבר עשוי להרוג את הרומנטיקה שהייתה שמורה ליחסים בין-המינים.











