ראש השנה הוא הזדמנות מצוינת לחדש ולרענן גם את ציוד המטבח. יש כל כך הרבה חידושים בתחום, שכדאי לרענן מידי פעם, גם אם אתה לא ממש בשלנים (כמוני) ואולי דווקא בגלל זה…
באופן כללי, את ציוד המטבח אפשר לחלק לשניים- פרקטיקה ופאן! בחלק הפרקטי נמצאים כל הכלים והמכשירים שעושים את עבודת הבישול והאפייה לקלים ונוחים יותר. כך למשל, התנסיתי לאחרונה בסכין הרב שימושית של נעמן.

כמי שאין לה ממש סבלנות למיליון סוגי סכינים ולשימוש ב"סכין לכל ירק", אני מעדיפה סכין אחת שתחלוש על הכל ועם זאת, תהיה נוחה לאחיזה ותחתוך בצורה חלקה בלי למחוץ את הדברים (במיוחד עגבניות ולחם). אהבתי מאוד את הסכין הזו וכך גם עומר. מצד אחד היא לא גדולה מאוד כמו סכיני השף השונים, כך שהיא פחות מאיימת וגם לעומר היה מאוד נוח לאחוז בה- גם בגלל הגודל, גם בגלל צורת הידית ובעיקר בגלל שהידית מחוספסת כך שהיא לא מחליקה.

חתכנו איתה גזרים, מלפפונים, עגבניות ולחם (הייתי חייבת לבדוק אותה בכל המישורים) והיא עמדה בהכל בהצלחה רבה. הירקות הקשים נחתכו בשנייה ובלי מלחמה והעגבניות והלחם לא נמעכו בחיתוך. בקיצור- אחת, לא גדולה, אבל עושה הרבה- בדיוק כמו שאני אוהבת!
89 ש"ח ברשת חנויות נעמן
הקטגוריה השנייה היא הקטגוריה של המוצרים והמכשירים שאתם לא באמת צריכים, אבל הם מוסיפים חדווה לבישול וכל כך כייפים, שאתם בעצם צריכים אותם לנשמה (חוץ מזה שהם סוג של "משחק" שיגררום לילדים שלכם ליהנות מהכנת האוכל וגם מהאכילה שלו). הלהיט הראשון בקטגוריה הזו הוא מכשיר ה- EggMaster!

מכשיר עגול וקטן, שקצת מזכיר כוס תרמית, שאליו מכניסים בלילות שונות (מביצה שלמה, דרך חביתה ועד פנקייקים וטורטיות) ובתוך 5-7 דקות תקבלו את הבלילה מוכנה בצורת גליל (אם תתקעו שיפוד, גם תוכלו לאכול את זה על מקל)!


זה שוס לא רק בגלל הצורה המגניבה, אלא בעיקר בגלל קלות התפעול. פשוט שופכים פנימה את הבלילה, מחכים כמה דקות עד שהאור מתחלף מאדום לירוק והבלילה מתחילה לעלות למעלה (אל תשכחו לרסס עם ספריי שמן לפני- זה חשוב!) וזהו. החביתה או מה שהכנתם מוכן (המכשיר מגיעה עם ערכה שכוללת מברשת ניקוי, 5 שיפודי עץ וחוברת מתכונים). הניקוי קל- יש מברשת מיוחדת שדומה למברשת לניקוי בקבוקים ובזהירות רוחצים מתחת לברז, בלי שכבל החשמל יירטב. סופר מגניב!
129 ש"ח בחנויות הבישול ובאתר
הלהיט השני הוא ה- Twister של ארקוסטיל!

מדובר במין מכשיר עגול עם שלושה חלקים- חלק מרכזי שבנוי כמו בורג גדול עם "קוצים" בקצה ושני חלקי להבים (אחד בעל להב אחת והשני בעל שני להבים), שבפעולה סיבובית הופך את הירקות לאיטריות עבות או דקות, בהתאם ללהב שתבחרו. למעשה, זה קצת עובד על הרעיון של מחדד- תוקעים את הירק על הקוצים בחלק הכתום (המלצה- ככל שתשאירו אותו ארוך יותר, האיטריות יהיו ארוכות ומדליקות יותר), ומבריגים לכיוון הלהב שבחרתם.


מאוד מאוד פשוט ולמרבה ההפתעה גם לא צריך להפעיל בכלל כוח אפילו שמדובר בירקות קשים כמו גזר. עומר התלהב וחידד לו בהנאה, עד שהוא התעייף משחרור ההברגה אחרוה כשסיים כל חלק. מגניב ועושה חשק לסלט!
59.90 ש"ח בחנויות ארקוסטיל קיטצ'ן ובחנויות המובחרות
נכון כיף? מי קבע שבאוכל לא משחקים??
הגאדג'טים הכי מגניבים למטבח
שני גאדג'טים חדשים למטבח שאתם לא ממש צריכים, אבל ממש רוצים ואחד שאתם ממש צריכים!

הכתבה הבאה


מתכון: הסלט של נועה
מתכון: הסלט של נועה
איך הייתה הכתבה?
אוהב0
עצוב0
שמח0
עייף0
כועס0
מת0
קורץ0









