הפעם הראשונה שביקרתי במסעדת סילו שבפארק פרס בחולון הייתה לפני כשנה בדיוק כשהיא נפתחה לקהל הרחב. והנה עברה לה כבר שנה וחזרתי אל הפנינה האיטלקית על האגם לחגוג לה את יום הולדתה הראשון בבראנץ' מפנק בבוקרו של יום שישי שמשי ועל הדרך גם לעשות ריוניון עם חברה יקרה שעזבה לפני כ-23 שנים את הפריפריה הצפונית והתמרכזה לה כמעט כמו כולנו.
אחרי מפגש מרגש של חיבוקים ונישוקים התיישבנו לנו עליזות ושמחות לבב בחלל המסעדה המעוצבת בסגנון איטלקי כפרי שברחביה פזורות אדניות עשבי תיבול משכרות בריחן ורגע לפני שהעלנו נוסטלגיות מימים עברו הבנו שזה לא עוד סתם בראנץ' של ביצה עלומה וסלט ירוק במחיר של לול תרנגולות שלם כפי שנהוג במרבית המסעדות ובתי הקפה ובסילו הבינו שהסועד הישראלי סועד על קיבתו ושפע הוא שם המשחק בבראנץ' הזה אשר רוב רובו על טהרת המטבח האיטלקי האהוב אך לא פוסח על הנגיעות הישראליות שעל כל כולו מנצח האיש בעל העפרון התלוי על האוזן (הסמל המסחרי שלו) השף המוכשר רובי פורטנוי .
המלצרית החביבה קיבלה את פנינו בצ'ייסר אלכוהולי עדין צבעוני וצונן והניחה על השולחן את כלי העבודה של עולם הקולינריה – צלחות וסכו"ם וכיאה לשתי נשים רעבות פתחנו כפתור במכנסיים וקמנו לעבודה והתחלנו לדגום מכלי ההגשה המקסימים אשר מולאו ללא הרף מכל טוב הארץ וממיטב חומרי הגלם.
אנטיפסטי רענן של בצלים סגולים ומזוגגים, תפרחות זעירות של כרוביות, זוקיני ירוק ובוהק, בטטות כתומות, חצילים משוחים בשמן זית.
סלטים בניחוח איטלקי לצד סלטים רעננים מהמטבח הישראלי, ממרח פסטו אשר נטחן זה הרגע, טפנד מזיתי קלמטה משובחים, ממרח ארטישוק אלוהי, סלט ביצים טרי, דגים מעושנים, גבינות ישראליות, טחינה קטיפתית, שקשוקות וכמובן אם באיטליה עסקינן היישר מתנור האבן הלוהט פוקאצ'ות מהבילות עם מוצרלה נמסה ששובצו בזיתי קלמטה ועשבי תיבול, קלצונות ממולאות, פסטות שוחות ברטבים.

בפינת הקינוחים סלט פירות העונה בלווית גרנולה פריכה ומתפצפצת בפה ועוד המון המון גודיז טעימים.
** בראנץ' הבוקר מוגש 7 ימים בשבוע בימים א-ה החל מ- 9.00 עד 12.00 בצהריים – מחיר ביום חול : 69 ש"ח **ביום שישי שבת וחג החל מ-8:00 – מחיר 85 ש"ח* הארוחה כוללת שתייה חמה או קרה* כתובת: שדרות ירושלים 210 פארק פרס חולון ** טלפון להזמנות: 03-573-3315 **
















