בכל שנה אני שולפת מהמגירה את מחברת המתכונים הישנה שלי ומחפשת בה את המתכון. גם השנה יככבו הבראוניס האלה כאחד המאכלים האהובים על בני משפחתי במהלך ימי החג.
בראוניס שוקולד-קפה עם המון אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס. קצת טעם שפוי בין המצות, החרוסת והמרור. בפסח מכבבים כאן גם לחמניות בייגל'ס של פסח, קוביבות ושאר מטעמים.
הבראוניס האלה ברשימת ההכנות הקבועה לפסח.
אז בואו נתחיל.
בראוניס לפסח
החומרים:
100 גר' שוקולד מריר (ניתן לשדרג ולהוסיף לטעם השוקולדי גם 1 כפית נס קפה מגורען)
200 גרם חמאה
1 ורבע כוסות סוכר (הפעם הוספתי גם שקית 1 של סוכר וניל)
1 כוס קמח תופח לפסח
1 כוס שוקולד צ'יפס
שלושת רבעי כוס אגוזי מלח קצוצים
קורט מלח
תמצית וניל (לפי הטעם)
4 ביצים
לפי המתכון המקורי שלי יש להוסיף מעט חלב, עד רבע כוס חלב (הפעם לא הוספתי)
אופן ההכנה:
להמיס את החמאה במיקרוגל.
להוסיף את השוקולד המריר ולערבב היטב.
לערבב עד שזה יהפוך לעיסה אחידה.
להוסיף סוכר, שקית סוכר וניל, תמצית וניל לפי הטעם, כפית נס קפה וקורט מלח.
להוסיף פנימה את הביצים.
לערבב עד שהעיסה שוב אחידה.
להוסיף קמח תופח לפסח. לערבב.
להוסיף נטיפי שוקולד צ'יפס בנדיבות ואגוזי מלך קצוצים גס. אפשר גם לחלק את כמות האגוזים כך: חצי כוס אגוזי מלך וחצי כוס אגוזי פקאן סיני, לשדרוג הטעם.
הנה העיסה לפני האפייה.
את העיסה האחידה לשטח על גבי תבנית ועליה נייר אפיה משומן בחמאה.
בד"כ את הבראוניס יש לאפות בחום בינוני כ35-40 דקות. לי יש תנור ש"עושה בעיות" ובכל פעם זמן האפייה משתנה ולעיתים מתארך.
אני מציעה לבדוק האם הבראוניס מוכנים כבר אחרי 35 דקות של אפייה. יש לנעוץ קיסם במרכז התבנית. אם הקיסם יוצא לא יבש ועליו העיסה עדיין נוזלית, יש להאריך את זמן האפייה.
משך האפייה לא אמור להימשך מעל ל-50 דקות. כמו במחברת המצולמת שלי, משך האפייה כחצי שעה עד 35 דקות. לי יש תנור "קריזיונר" אז זה משתנה. הפנים אמור להיות רך ושוקולדי.
כשמוציאים את התבנית מהתנור יש להשאיר את הבראוניס בתבנית לקירור ועדיין לא לחתוך לריבועים. לאחר הצינון (מחוץ למקרר) יש להפוך את התבנית על גבי נייר אפייה הפרוש על משטח או שיש.
יש לקלף את נייר האפייה מהבראוניס , לוודא שהבראוניס יציבים ולא מתפרקים ולחתוך לריבועים בעזרת סכין טובה.
הבראוניס נשמרים בקופסא אטומה במשך כמה ימים מחוץ למקרר.
בתיאבון.
פסח אביבי, שמח וכשר.
———————————————————————————————————————————————————————————-
אהבתם את המתכון? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.
פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.
























