דג באגריסטאדה

בחורה עם מחשב נייד

אגריסטאדה

מאכל בלקני ויש לו כמה ורסיות במקרה הזה הוא ללא ביצים ברוטב…

טובלים הדגים בביצה טרופה עם חרדל.

טובלים בפירורי לחם ומטגנים .

מניחים על נייר סופג .

לשמן שנותר מוסיפים 2-3 כפות קמח לפי הכמות הרצויה ומטגנים מעט ,

ו2-3 כוסות מים קרים בלבד .

שום לפי הטעם ומלח .

בוחשים כל הזמן למניעת גושים ומביאים לכך שתהיה דייסה .

סוחטים מיץ מלימון שלם ומוסיפים וגם פלפלל שחור …בודקים תיבול .

מכניסים את הדגים ל2 דקות ומכבים אש.

מטגנים בכף שמן פטרוזיליה  או כוסברה ומפזרים מעל אני אוהבת חמים עם חלה ויש אוהבים קר .

השתמשתי בדג בס-פילה אבל ניתן עם כל דג שאוהבים לפלט ולהכין .

גירסה נוספת להכנה כמו שסבתי הכינה במקור

.
מרתיחים ציר כלשהו ירקות או בשר או דג עם המוצר שבחרנו .

בקערה נפרדת מערבבים היטב ביצים וקמח תלוי בכמות שרוצים פלפל שחור ומלח מוסף .

משווים טמפרטורות שלא יהיו גושישים ומבשלים יחד על אש קטנה ליצירת רביכה .

לקראת הסוף מוסיפים לימון .

הבשר המוח או הדג שבושלו בציר מסודרים בכליההגשה ואת הרביכה שופכים מעל .מטגנים במעט שמן חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה ומפזרים מעל . מקררים היטב

אחחחחח זכרונות ילדות…

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.