מאכל בלקני ויש לו כמה ורסיות במקרה הזה הוא ללא ביצים ברוטב…
טובלים הדגים בביצה טרופה עם חרדל.
טובלים בפירורי לחם ומטגנים .
מניחים על נייר סופג .
לשמן שנותר מוסיפים 2-3 כפות קמח לפי הכמות הרצויה ומטגנים מעט ,
ו2-3 כוסות מים קרים בלבד .
שום לפי הטעם ומלח .
בוחשים כל הזמן למניעת גושים ומביאים לכך שתהיה דייסה .
סוחטים מיץ מלימון שלם ומוסיפים וגם פלפלל שחור …בודקים תיבול .
מכניסים את הדגים ל2 דקות ומכבים אש.
מטגנים בכף שמן פטרוזיליה או כוסברה ומפזרים מעל אני אוהבת חמים עם חלה ויש אוהבים קר .
השתמשתי בדג בס-פילה אבל ניתן עם כל דג שאוהבים לפלט ולהכין .
גירסה נוספת להכנה כמו שסבתי הכינה במקור
.
מרתיחים ציר כלשהו ירקות או בשר או דג עם המוצר שבחרנו .
בקערה נפרדת מערבבים היטב ביצים וקמח תלוי בכמות שרוצים פלפל שחור ומלח מוסף .
משווים טמפרטורות שלא יהיו גושישים ומבשלים יחד על אש קטנה ליצירת רביכה .
לקראת הסוף מוסיפים לימון .
הבשר המוח או הדג שבושלו בציר מסודרים בכליההגשה ואת הרביכה שופכים מעל .מטגנים במעט שמן חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה ומפזרים מעל . מקררים היטב
אחחחחח זכרונות ילדות…












