תכף פסח דופק על דלתנו ותמיד מחפשים מתכונים מתאימים .
זה אוהב דג מתובל והשני מטוגן .השלישי קציצות דגים ועוד ועוד .
השנה יש אורחים שלא יכולים לצרוך גלוטן וכדי שיוכלו להנות איתנו יצרתי את המנה הזו כשלעזרתי נרתם קמח מיוחד שהוא גם כשר לפסח.
הפעם הלכתי על שני מרקמים מטוגן ואחר כך טבול ברוטב טעים את החריף תחליטו אתם כמה .
ל8 סועדים צריך
8 יחידות פילה לברק גדול טרי מנוקה – לחתוך לחצי כל חתיכה.(אפשר גם אמנונים ענקיים ונקיים מעור .)
לבלילת הביצים .
2 ביצים גדולית
כפית חרדל עם גרגרים
פלפל לבן ושחור
חצי כפית שום גבישי
מעט מלח
3 כפות מים
טורפים הכל יחד בקערית מתאימה
בקערית נוספת מניחים קמח ללא גלוטן שיוצר יופי של ציפוי .
מנגבים את הדגים היטב וטובלים בבלילת הביצים
טובלים בקמח ומטגנים בשמן חם שיזהיבו .
מעבירים לנייר סופג .
מכינים את הרוטב שבשבילו צריך –
2 פלפלים אדומים גדולים ובשרניים ברצועות של ס"מ לערך .
פלפלים טריים חריפים לפי הטעם .
קופסה גדולה של עגבניות תמר שלמות שאותן נעביר לקערה ונמחץ היטב .לא לרסק אני רוצה חתיכות קטנות ברוטב שלי .
ראש שום קלוף ומופרד לשיניים
בצל בינוני חצוי ופרוס לפרוסות דקות
חצי חבילת כוסברה קצוצה גס
כף גדושה סוכר חום
3-4 כפות רכז רימונים לחמיצות במקום לימון.
כפית פלפל לבן
פלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן לטיגון הירקות .
ההכנה .
בסוטאז' גדול מניחים מעט שמן ומקפיצים בו את הבצל והפלפלים שיתרככו .
מוסיפים שום שיתחיל להפיץ ריחו .
מוסיפים את העגבניות הכתושות וממלאים מים בקופסת העגבניות ומוסיפים לסיר .
מוסיפים תבלינים .
טועמים ומתקנים תיבול (מלח ,פלפל,פלפל חריף וכו)
מבשלים לפחות 15 דקות על אש קטנה .
מוסיפים את הדגים לבישול קצר של 15 דקות שישארו שלמים ויפים בעטיפתם.
מפזרים כוסברה -מי שלא אוהב שיחליף לפטרוזיליה.
מסירים מהאש ומגישים חם .
המתכון מיוחד לפסח אבל מתאים לכל השנה .
חולי צליאק יהנו ממנו .
בתיאבון .

את הקמח קבלתי לנסותו והוא מעולה .
קמח רב תכליתי של Refresh עשוי מקמח תפו"א וקמח חומוס איכותיים, ללא תוספת סוכר, מתאים לכל מטרה.
הוא כשר לפסח לאוכלי קטניות
כשר פרווה בהשגחת הרבנות שדות נגב ובהשגחת הבד"ץ עדה חרדית.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 16.90 ₪ לאריזת 500 גרם.
להשיג ברשתות המזון וחנויות הטבע ברחבי הארץ.













