גספצ'ו עגבניות וקצ'קבל

תיכף אוקטובר, וכבר יש חשק למרק, אבל כיוון שעדיין כל כך חם בחוץ, זה בדיוק הזמן לגספצ'ו

מתכון מאת השף קובי פרסול ובאדיבות אתר 

מספר מנות: 4

המצרכים

  • 1/2 פלפל ירוק
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1/2 פלפל אדום
  • 1/4 בצל סגול
  • 1 מלפפון בינוני קלוף
  • 1 שן שום
  • 1 כפית חומץ אורז
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל לבן גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות גבינת "גלעד – קצ'קבל" של תנובה, מגורדת דק
  • קצח
  • טבסקו

    אופן ההכנה

    1. חוצים את העגבניות וסוחטים מעט כך שרוב הגרעינים יצאו.
    2. מעבירים את הפלפלים, הבצל, המלפפון, השום, החומץ מלח והפלפל הגרוס למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.
    3. ממשיכים בטחינה לעוד דקה תוך זילוף 3 כפות שמן זית, מוציאים לקערה ומקררים.
    4. מחלקים מהגספצ'ו הקר אל ספלונים קטנים, מעל כל מנה קורט של גבינת קצ'קבל, קצח וטיפה של טבסקו, מגישים קר.

    לבלוג של השף הלבן

    צילום:

    http://www.flickr.com/photos/jlastras/