גילגולו של עלה גפן…

זהו עונת הגילגולים החלה לא שאני לא מגלגלת כל השנה…

מגלגלת… מגלגלת… עד שמתגלגלת…

תמונת הכנת עלי גפן סופי

כן כן… מגלגלת אותם אחד אחד כמו חיילים
אחד ועוד אחד … ועוד אחד ועוד אחד…
אני גם בררנית… אל תראו אותי סבתא לא מבינה…
מבינה גם מבינה… לא מגלגלת כל מה שבא…
בפרוש לא!!!
והריח… מי שלא מכיר את הריח שמתמלא בבית
לא מבין… זה בדיוק הריח הכי הכי ממכר שיש…
ומי שמתמכר זהו …
אבוד… זה התמכרות לכל החיים…
לא תגידו שמישהו חשב על "מרכזי גמילה…"
אפילו לא הוקמה רשות ולא עצומה שתלחם
באלה שמגדלים…  באלה שמגלגלים… ובאלה שמתמכרים…
כלום…  ואלה שמגלגלים והתמכרו…
הם מחכים בכיליון עיניים עד לעונה… וכשהעונה מגיעה..
הם דואגים  שיהיה להם מספיק קילוגרמים לגלגל כל השנה…
כן כן לכל השנה ! כי אם לא יהיה להם מה לגלגל
אז הם במצב אבוד… אבוד… פשוט הלך עליהם…!!!
למה ? כי ההתמכרות משתלטת עליך…
בדיוק בעונה זו צצות להם באין מפריע תחת עינם
הפקוחה של הרשויות, מאות מגדלי עלים ממכרים…
רק תביטו ימינה ושמאל מצפון ועד דרום…
לאורכה ולרוחבה של ארצנו הקטנטונת…
תראו אותם במאות שורות שורות של עלים לגלגול…
כל החורף הם עמדו עירומים נראו ממש יבשים…
בדיוק אביב הגיע פסח בא…
הם מתחילים פורחים ומלבלבים ובמטה של קסם
מתכסים בעלעלים רכים… ירקרקים חמצמצים
העונים לשם גפן…
גפן… זה בדיוק העלה שאני מגלגלת ומגלגלת…
באין מפריע… התמכרתי מקרה אבוד ולא מהיום…
 
קצת אחרי הגשם… וטיפה אחרי הפסח… אני מחכה  בכליון
עיניים מתי יתחיל קטיף עלי הגפן…
אלה היפים הרכים והצעירים ביותר רק הם  "מוזמנים"
מראש… שנה אחר שנה …
חס וחלילה שאשאר בלי הממכרים האלה!
8 חבילות ירוקות ויפות ארוזות בצלופן ומסודרות
בסדר מופתי אחת על השנייה לכל השנה.
ברגע שמגיע "המשלוח הממכר"…אט אט באהבה ובקפידה
הן נכנסות ומוסתרות ישר בפריזר.
כך ישר… בלי להרתיח… בלי להחמיץ… בלי כלום…
ירקרקים… עדינים… רכים… ובעיקר ממכרים…
בכל חודש וקצת…
בערב אני מוציאה חבילת עלים קפואה…
ובבוקר מתחילה במלאכת הגלגול…
 מגלגלת… מגלגלת… אחד… אחד…
בסיר צ.ה.לי. גדול גדול מבשלת לאט הכל.

לאחר הבישול אני מסדרת ב- 4 קופסאות  LOCK &LOCK  

ישר לפריזר ואני כבר מסודרת… נכדים… אורחים… חגים…

זה לא בשליטה שלי ההתמכרות…
בכל פעם אני מוציאה קופסא אחת של מגולגלים…
הפשרה קטנה חימום קצר במיקרו…
מעט לימון טרי כמה טיפטופי שמן זית ומגישה לשולחן ערימת  
מגולגלים קטנטנים והופ במטה קסם הם נעלמים…
עכשיו יבואו אלה שיגידו אני אוהבת רק  טרי לא אוהבת מקפיא !!
אז בדיוק לכל אלה שלא אוהבות מהמקפיא ורק טרי…
זה בדיוק הטריק…
וזה בדיוק הסוד לטעם ההתמכרות..
שטמון עמוק עמוק במקפיא בין הירוק לטרי…
אתם בכלל לא צרכים לדעת שזה במקפיא …
פשוט תשכחו שהם שם..  תגידו שסבתא אומרת:
"באי הידיעה שזה יצא מהמקפיא…
פתאום בלי שום אזהרה עולה מפלס חוש הטעם,
וברגע שהמגולגל הירקרק נכנס לפה…
פוגש את הלשון והחך זהו… זה הרגע שבו
פתאום מתעורר לו גם "חוש הריח"…
שהוא כנראה החוש חש הכי הכי קדום…
הוא מצטרף לחגיגה וברגע מעיף אותנו לזכרונות של ילדות,
לזכרונות של בית אמא, לזכרונות של בית סבתא…
לטעם של פעם לטעם של עוד…
זה מה שנקרא חבר מעיר חבר…
וכששני החושים האלה התעוררו…
הם מעירים את כל חמשת החושים
פתאום האוזן שומעת את הממממ…
או את הWיי Wיי כל אחד ו"הקונצרטינה" שלו…
אפילו קולות הנפש הבלתי נשמעים מתעוררים.
והעיניים בחוש חש מעירות מהר את חוש המישוש…
ואומרות לו קדימה תתחיל לגלגל… את המגולגלים
מהר לפה לפני שיגמר…
חוש הראיה אלופת האלופות… באכילה !
תמיד העיניים אוכלות יותר מאשר הן יכולות…
כן כן… נדמה שאפשר לטרוף הכל… אבל המישוש אומר עצור !
וראו זה פלא לא נשאר מהר המגולגלים
העונים לשם "גפן" כלום… נעלמו…
 לוקלוקו את הגפן  ות'אצבעות.                                                                                                                                      רק חוש הטעם משום מה לא הצטלם…!                                                                                            ועם הטעם של עוד שכחו…זהו התמכרו למגולגלים…   שזה עתה יצאו מהמקפיא…                                                  כבר כתבתי שאני מוציאה את עלי הגפן מהמקפיא בלילה                                                                                   בבוקר שופכת קומקום מים רותחים  על העלים לכמה דקות

וזהו מסננת ומתחילה לפזר אותם על משטח 10 יחידות
כפית מלית ומגלגלת ומגלגלת אחד… אחד…

כדי שיהיה לכם קל צילמתי את התהליך כולו…

מילוי אורז לעלי גפן

 

 

1

 

 

2א

2

 

 

3

 

 

4

 

 

5

 

pizap.com14910686711301

3א

 

 

7

 

 

8

 

 

9

אז שלא תגידו שלא שיתפתי אתכם בחווית גילגול עלי הגפן שנמצאים אצלי בדרך

קבע במקפיא כל השנה לא צריך חג בשביל שיהיה עלי גפן בבית…

אז קדימה תושיטו יד ותטעמו לכם מן המגולגל הטעים הזה

בדרך פרגנו בלייק על הטעם ואני אגיד תודה עד…. למתכון הבא

בהצלחה .

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה