גביניות שמרים

מתכון מנצח של דודו והפעם עשיתי טעות קטנה, נו טוב שוחחתי בטלפון ובאופן אוטומטי הוספתי 3 ביצים לתערובת השמרים והמתכון כלל ביצה אחת .
תוצאה מדהימה של בצק רך ונעים = תענוג

בחורה עם מחשב נייד

המתכון כל כך ברור ונהדר, אבל, במהלך שיחת טלפון נוספו 3 ביצים  שכלל לא היו אמורות להתערבב יחד עם כל החומרים והתוצאה נהדרת שווה.

 

חומרים:

1 קג קמח לבן

3 כפות שמרים יבשים – השתמשתי בשקית שמרית

חצי כוס סוכר

100 גרם חמאה מומסת

חצי כוס שמן

1 ביצה

2 וחצי כוסות מים

ללוש לבצק אחיד ונעים

להתפיח 40 דקות

להדליק תנור על 180 מע'

למלית:

500 גרם גבינת טוב טעם- או כל גבינה כחושה אחרת לאפייה

2 חלמונים

3 כפות קונפלור

3/4 כוס סוכר

כף תמצית וניל

200 גרם צימוקים

לערבב היטב את החומרים.

סירופ סוכר: 3/4 כוס סוכר+ 1 כוס מים לבשל עד שהסוכר נמס

הכנה:

לחלק לחלקים את הבצק- לאחר התפחה ולשטח בעזרת מארוך.

לחתוך ריבועים – הכנתי ריבועים  7X7  והניח מעט ממליט הגבינה ולסגור כמו מעטפה.

אפשר למרוח בביצה טרופה.

להניח בתבנית/מגש על גבי נייר אפייה

ולהכניס לתנור ב15-20 דק'

עד הזהבה יפה.

לאפות 180 מעלות עד הזהבה יפה

מיד כשמוציאים את הגביניות למרוח בסירופ סוכר.

בהגשה אפשר לפדר עם אבקת סוכר.

תיהנו.גביניות מתכון של דודו