בשר כיף לחלוק. זכר אולי, לייצר קדמוני, שריד מאבותינו שהיו חולקים את הציד בערבות אפריקה. כמעט כל ארוחת קונספט בשרית, בין אם היא אסאדו, שווארמה או סתם על האש, יותר טעים לחלוק.
מסעדת "שארפ אנד שיין" לוקחת את הקונספט צעד אחד קדימה ומשיקה לייו ארוחות קונספט שבמרכזן נתחי בשר עשויים היטב המוגשים למרכז השולחן. לרגל השקת התפריט, הוזמנתי ערב אחד לארוחת קונספט במסעדה. המסעדה ממוקמת באיזור יגאל אלון, אווירה חשוכה מעט אך נעימה ומזמינה קידמה אותנו, וחמימות מנחמת לעומת הקור שבחוץ. כיאה לארוחת קונספט, הוזמנו לשבת בשולחן מרכזי, לצידו כל שאר האורחים. מה שהתחיל כמביך ומעט מוזר, לשבת לצד זרים גמורים לארוחה מפנקת, הפך במהרה לעניין טבעי, כאילו אנחנו יושבים לצד משפחה וחברים, חולקים מנות ומעבירים צלחות.
פתחנו את הארוחה עם מנות ראשונות: קרפצ'יו בקר עם ארטישוק,, שום קונפי בלסמי ופרמז'ן שהיה טעים ועשוי היטב (49 ש"ח). פסטרמה בקר מעושנת בהכנה ביתית המוגשת עם חרדל דיז'ון וחמוצים, שהייתה מעניינת – השבר קיבל טיפול ראוי והיה בעל טעם מעושן וטעים, כאשר טעמי החרדל והחמוצים הנפלאים נותנים לו קונטרה ראויה. אבל המנה הטעימה באמת הייתה שקדי עגל וקובה על מסבחה חמה, ציר טלה וריג'לה, מנה שמשלבת בתוכה רעננות עלי ריג'לה, לצד הקריספיות של הקובה ופיסות בשר רכות, בכמות גדולה יותר הייתה יכולה המנה הזו לשמש מנת חורף מושלמת (57 ש"ח).
שקדי עגל וקובה על מסבחה חמה בציר טלה ועם מעט עלי ריג'לה (צילום: דרור כץ)
שארפ אנד שיין הוקדמה לפני כשנתיים ברעש גדול, כשמאחוריה עומד דרק שארפ וכמה מהשמות הגדולים של עולם הקולינריה והמסעדנות בארץ. הרבה גלגולים היא עברה מאז. מייסדי המסעדה כבר יצאו מהשותפות ונראה שכיום , עם שני שפים חדשים וצעירים מנסים בשארפ אנד שיין לחזור למקורות – סטייק האוס איכותי לחובבי הבשר, עם קריצה למשפחות וקהלים רחבים יותר. על ההצלחה של השפים החדשים, להביא למנות שפה משותפת ואחידה יחסית, ועוד בזוג, מגיע להם הרבה קרדיט.
סבב המנות הראשונות היה מבטיח, אבל הסיבה האמיתית לארוחה, הייתה כמובן סבב המנות העיקריות, שהגיע לשולחן על מגשי הגשה גדולים.
שוק טלה שהוגש לצד ירקות שורש ופירה בציר אסאדו, טעמו היה מעט מעושן, עמוק. טעמי הרוטב החמיאו לנתחי הבשר הצלויים שהיו רכים. הטעם הדומיננטי מעט של המנה יכול להיות שנוע במחלוקת, מי שלא חובב טעמי גריל ותיבול חזקים יכול לבחור במנה אחרת. לצד מנות בקר נוספות, שהיו עשויות כולן במיומנות וקיבלו טיפול ותיבול שמחמיא להן, ולא משתלט. אני רוצה להתמקד במנת הדגל של הארוחה, שהיא באופן מפתיע דווקא מנת עוף.
עוף צלוי שלם לצד פוטטוס ורוטב יוגורט (צילום: דרור כץ)
העוף תמיד סבל מיחסי ציבור גרועים במטבחי גורמה ומסעדות, ונותר איפשהו מאחור לצד נתחי הבקר. חובבי עוף כמוני יודעים בוודאי שעוף צלוי ועסיסי בתיבול נכון יכול להיות מעדן מלכים. את הבשורה הזאת בדיוק מביאים בשארפ אנד שיין עם מנת העוף שלהם. עוף שלם ללא עצמות, צלוי בדייקנות עם תיבול עדין, מעושן קלות, משתלב נפלא עם טעמי העוף ובשרו העסיסי. מנת העוף לדעתי, תהיה אהובה על כולם. ילדים, מבוגרים, אניני טעם ובררנים, כולם יתחברו אל הרכות המנחמת מצד אחד, ואל הקריספיות הכייפית מצד שני. את המנה מגישים לצד סלט עגבניות חביב, פוטטוס שמנמנים וקריספיים ורוטב יוגורט שהיה נהדר, אבל גם בלעדיו נתחי העוף היו טעימים.
לשלב הקינוחים הגענו שבעים למדי, את השולחן הוגשו קינוחים של שף קונדיטור הדר ארביב, המראה היה מלבב, אסתטי ומוקפד. מוס שוקולד ברוטב שוקולדי עשיר וקטיפתי היה האהוב עליי ביותר. שארפ אנד שיין מציעה קונספט מעניין ומקורי, עם מנות עשויות היטב ותפריט מגוון. חובבי הבשר ימצאו בה מנות איכותיות ומוקפדות של בשר מנתחים משובחים ומטופלים היטב.
'שארפ אנד שיין', יגאל אלון 65 תל אביב.











