ברנרד סנדוויץ' בר

בחורה עם מחשב נייד

יש מקומות או בני אדם, לא רבים אמנם, שיש לך קליק מיידי איתם, סוג של אהבה ממבט ראשון. כך הרגשתי כשנכנסתי אל הברנרד, גסטרו-פאב שכונתי ששוכן ברחוב רוטשילד, נולד רק לפני כארבע שנים אך נראה כאילו שכן על המדרכה של ראשון הוותיקה מאז ומתמיד.

מאז שפתח את שעריו ב- 2009 מתמחה המקום במגוון גדול ואיכותי של בירות – 26 סוגים שונים מהארץ ומהעולם, בכריכים איכותיים, הנעשים במעדניית דלי מדליקה בה מכינים נקניקיות תוצרת בית, מיישנים נקניקים ועושים ירקות בכבישה.

 

מאחורי סיפור של ברנרד עומדים שלושה שותפים: יונתן, עופר ומיכאל אשר המציאו את המקום מדוכן סנדוויצ`ים עם כמה שולחנות בחוץ. תחילה היה מסתובב יונתן ברחוב בסמוך לברנרד והיה מזמין הולכים ושבים לטעום מהתפריט החדש במקום.

בתמונה יונתן עם כלים מיוחדים לטיפ

יונתן, בן 32, סנדוויץ` במשפחה, נולד עם אהבה לסנדוויצ`ים ומנסה להעביר את האהבה שלו לאחרים. הוא מעורב באופן מלא בכל מה שמתרחש בעסק החל משתיפת כלים, נקיון ועד לשלבי הכנת האוכל ומלצרות. 

 

לעט לעט האנשים הכירו את המקום, המליצו עליו לחברים וברנרד התחיל להתמלא בקהל מכל הגילאים (מ16 ועד 70+) ולהתרחב (גם מבחינה פיזית נוספה פרגולה ומקומות ישיבה).

צילום שי בן אפרים

ברנרד הזכיר לי את אווירת הברים בחו"ל :בבוקר הוא מתמלא בסטודנטים שעושים שם עבודות וילדים שאוכלים ארוחת בוקר ובערב בבליינים שותי אלכוהול. אפשר להגיע גם בטרנינג עם כפכפי אצבע ולהיות מקובל.

ברנרד מביא פולקלור צבעוני וייחודי שלא ניתן לשכפל, המקום מעוצב על פי טעמו האישי של בעליו, עופר עין-שי ומציג אוסף של תקליטים, תמונות, חפצים, כלים, פוסטרים משווקי פשפשים. וכמו אורחיו גם המקום עצמו מביא הטרוגניות של צבעים וריחות דבר שהופך אותו לאותנטי ומיוחד.  

 

התחלנו מבירה  JEMS 8.8 טעימה וקלילה המיוצרת בפתח תקווה עיר מגורנו, אותה הביא איתן, אחד העובדים והדגיש שנרגיש כמו בבית או כמו במפגש עם חברים.

ההרגשת חברוקים התחזקה, כאשר ספרתי לחברי שאני חוגגת יום הולדת. תוך מספר שניות הגיעו צ'ייסרים ועוגה עם זיקוק וטז חגיגת יום הולדת שלי הפכה לחגיגה אמיתית.

בימים אלה משיקים בברנרד תפריט חדש ותפריט משלוחים ובו מגוון רחב של כריכים, סלטים, מנות פתיחה מדליקות.

אתחיל מזה שמנות מתומחרות בהתחשב במצב במשק ומתאימות לכל כיס.

פתחנו עם כבד קצוץ "פולני" (19 ש"ח) בתיבול בלסמי ועלי רוקט עם בצל סגול קצוץ מעל. מנה ביתית פשוטה וטעימה המוגשת בצלחת יפייפיה. פשוט למרוח על הלחם ולהתהנג.

קרפצ'ו סינטהמתובל היטב (33 ש"ח)

טחינה מעושנת למוות משושלת אבו עבדל טיזק -טחינה וחציל מעושן בגריל, דבש תמרים, זרעי עגבניות וצ'ילי חריף (29 ש"ח). תוסת של רסק עגבניות הקפיץ ושדרג את המנה בצורה בלתי רגילה.

לחם שום לצד שלושה ממרחים (16 ש"ח) מנה ענקית המתאימה בול עם בירה.

לחם אופים בברנרד במקום ובשר מעבירים בישול בוואקום.

המשכנו עם טעימת כריכים (בחרנו כריכים בשריים) הנעשים בדלי ותוך זמן קצר הגיעו לשולחננו חצאי כריכים ענקיים העשויים מחומרים טריים: ירקות עסיסיים וסלטים חתוכים במקום.

 

קצבים כתף בקר, מינוז, חרדל, פסטו ועגבניה (35 ש"ח) וראובני פרוסות קורנביף חם, מיונז, חרדל אמריקאי, מלפפון חמוץ, בצל, עגבניות וחסה (38 ש"ח).

הכריכים הגיעו בליווי חמוצי הבית טעימים מאוד:

 קינחנו בקרם ברולה מעולה (32 ש"ח) ועוגת גבינה מתוקה במידה הנכונה (אותה לא צלמתי כי הייתי כבר שיקורה בשלב זה:)

 לאלה שלא רוצים לצאת מהבית, קיים בברנרד תפריט משלוחים מגוון

לסיכום: חזרנו שמחים ומאושרים ממקום אליו שווה לחזור ובטוחה שנחזור באחד הימים וגם נמליץ לחברים.

העיצוב ההטרוגני והצבעוני, פסקול המוסיקה השמחה, תפריט האוכל יומיומי וטעים ותפריט הבירות האיכותי הופכים את ברנרד למקום של מפגש קבוע בין חברים, זוגות החוזרים אליו מידי יום בכדי לחגוג את החיים.

הברנרד

רוטשילד 77 ראשון לציון

ימים א`-ה` 11:00-01:00 ימי ו` 11:00-15:30 שבת 18:00-01:00

טלפון למשלוחים 03-6200107