שבת בבוקר יום יפה. אני מפתיעה את המשפחה בבראנץ' מפנק חלבי כמיטב המסורת.
סוף שבוע מאחורינו, אבל שלושת המתכונים כבר כאן.
בורקס פריך במילוי חלבי משודרג. פשטידת קישואים ריחנית ונפלאה ולסיום מתוק – עוגת גבינה אפויה עם דובדבנים.
על השולחן תוספות מפנקות: ירקות, גבינות וגם שלושת המאכלים שעושים חשק לעוד. שווה לקרוא, להתרשם ולהכין.
בורקס פריך במילוי תפוח אדמה וגבינות
החומרים לבצק:
3 וחצי כוסות קמח רגיל
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות מים
2 כפות שמן
גביע יוגורט
קורט מלח
החומרים למילוי:
תפוח אדמה גדול מבושל
1 ביצה טרופה
200 גרם גבינת פטה כבשים תנובה
פלפל שחור גרוס
30 גרם גבינת רוקפור תנובה
30 גרם גבינת קשקבל גלעד תנובה
____________________________
1 ביצה טרופה למריחת מעל הבורקס לפני האפיה.
____________________________
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים בקערה גדולה.
ללוש היטב את כל החומרים לכדור בצק אחיד, גמיש ורך.
אם הבצק דביק מדי והחמאה לא מאפשרת לעבד אותו, יש להוסיף בכל פעם מעט קמח עד שמתקבל בצק נוח לעיבוד ולא דביק.
כשהבצק אחיד ונוח לרדד על גבי נייר אפיה ולקרוץ בעזרת רינג, כוס או חותכן עיגולים אחידים.
כעת נכין את המילוי: את חומרי המילוי לערבב בקערה נפרדת.
למעוך את הגבינות ותפוח האדמה ולערבב למלית אחידה.
לשים מעט מהמילוי במרכזו של כל עיגול.
לסגור לצורת סהר. להניח על גבי נייר אפיה בתבנית. למרוח בחלמון טרוף את הבורקס. אפשר לפזר קצח אם אוהבים.
לאפות בחום בינוני עד שמזהיב כ-20 דקות או קצת יותר. לזלול בהנאה.
————————————————————————————————————————————————————–
פשטידת קישואים וגבינות
אני השתמשתי בחצי מכמות המילוי של הבורקס ובחצי מכמות הבצק הפריך שלו וכך נשארו לי חומרים להכנת פשטידת קישואים וגבינות.
את חצי הבצק שנותר מהבורקס, רידדתי לעיגול על תבנית אפייה מאלומיניום ודקרתי את הבצק במזלג.
אפיתי בחום בינוני אפייה חלקית של 20 דקות והוצאתי מהתנור.
למלית: לקחת חצי כמות מהמלית לבורקס
(כאן מופיעים החומרים לכמות המלאה)
תפוח אדמה גדול מבושל
1 ביצה טרופה
200 גרם גבינת פטה כבשים תנובה
פלפל שחור גרוס
30 גרם גבינת רוקפור תנובה
30 גרם גבינת קשקבל גלעד תנובה
להוסיף 2 ביצים טרופות
קישוא ענק מגורר בפומפיה גסה
שמיר טרי קצוץ
כף וחצי בצל מטוגן יבש (שקונים בחנויות תבלינים)
אופן ההכנה:
לערבב היטב את חומרי המילוי.
לשפוך את המלית על הבצק האפוי חלקית.
לפזר גבינות קשות מלמעלה.
לבחור בגבינות קשות לפי העדפה אישית: פרמז'ן, גבינה צהובה, קשקבל גלעד, רוקפור, גבינת פטה כבשים.
אני פיזרתי גבינת פטה כבשים נהדרת של תנובה, שהעשירה את המרקם והניחוח של הפשטידה ואת טעמם של הירקות.
גם המלית מכילה גבינות משובחות שמוסיפות לירק טוויסט מעניין.
לאפות בחום בינוני כחצי שעה או עד שמזהיב.
————————————————————————————————————————————————————–
עוגת גבינה אפויה ודובדבנים
החומרים לבצק:
3 וחצי כפות סוכר
כוס ורבע קמח רגיל
120 גרם חמאה קרה
1 ביצה
החומרים למילוי:
2 גביעי גבינה לבנה 5% תנובה (500 גרם כל אחת)
חצי גביע גבינת שמן נפוליאון תנובה בטעם טבעי
4 ביצים
1 כוס סוכר
תמצית וניל (לפי הטעם).
סלסלת דובדבנים טריים מגולענים.
החומרים לקרם העוגה:
את הקרם מורחים על העוגה רק לאחר שהעוגה הצטננה ועברה קירור במקרר.
1 מיכל שמנת מתוקה השף הלבן
1 כוס חלב
1 חב' אינסטנט פודינג וניל.
אופן ההכנה:
לשים את חומרי הבצק בקערה.
ללוש עד לקבלת כדור בצק אחיד.
לשטח ולרדד את הבצק על גבי נייר אפיה עגול בתבנית קפיצית.
לאפות באפייה עיוורת כ20 דקות בחום בינוני. לצנן מעט.
לערבב היטב את חומרי המלית.
לצפות את דפנות התבנית הקפיצית בנייר אפייה משומן.
לשפוך את חומרי המלית על גבי הבצק שנאפה חלקית. לאפות את מלית עוגת הגבינה כ-45 דקות בערך עד שעה של אפייה
זמן האפייה תלוי בתנור הביתי, התנור שלי אופה את העוגה כשעה פלוס. צריך שהמלית לא תהיה נוזלית במרכז העוגה.
האפייה היא בחום של 180 מעלות. לגלען דובדבנים טריים. לפזר אותם מעל העוגה כרבע שעה לפני תום האפייה, כשהעוגה כבר די יציבה.
כשהעוגה קרה (לצנן אותה במקרר) להקציף במיקסר 1 מיכל שמנת מתוקה + 1 כוס חלב + 1 חב' אינסטנט פודינג וניל לקרם יציב. לזלף בצורה יפה מעל העוגה.
לעטר בדובדבנים טריים. לצנן את העוגה מספר שעות לפני ההגשה.
בתיאבון.
אלו היו שלושת המתכונים. מקווה שההכנה תהיה קלה והצילומים יסייעו לכם בשלבים השונים.
———————————————————————————————————————————————————————————-
אהבתם את המתכונים? נהנתם מהצילומים וההסבר? מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג שלי.
פשוט ליחצו על הכפתור: עקבו אחרי… ותמשיכו ליהנות מהמתכונים.

































