בראוניז לגוף ולנפש

כי בראוניז זה טוב לבריאות! (המציג אינו רופא)

שלום קוראים יקרים.

היום הגברת הבלים רוצה לשתף אתכם במתכון לבראוניז, שיעשו לכם טוב בגוף, בנפש וגם באירוח. אלה בראוניז במרקם דחוס ולעיס, מה שקרוי בלע"ז צ'ואי. במתכון הזה לא חוסכים בקלוריות או בטעמים: יש פה גם חמאה, גם ביצים, גם שוקולד מעולה וגם קקאו מעולה לא פחות. מה שאין פה זה תועפות סוכר בסדר גודל אמריקאי, פשוט מפני שהגברת הבלים אוהבת את הסוכר שלה במעודן.

brownie1

מצרכים
200 ג' חמאה
200 ג' שוקולד מריר מעולה, שבור לחתיכות
300 ג' סוכר
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים גדולות
250 ג' קמח
4 כפות קקאו

כלים ספציאל
כלי המתאים למיקרוגל או סיר קטן
תבנית אפיה 23X33 ס"מ, או בסדר גודל דומה, מרופדת בנייר אפייה. אפשר גם פיירקס.
מאזניים
קערות, מריות ולהקתו (סתם. מספיקה קערה אחת ומרית אחת. בלי מערבל אפילו!)

אופן ההכנה

  • מדליקים את התנור ל-180 מעלות. אם משתמשים בטורבו, אז 160 מעלות.
  • ממיסים את החמאה (במיקרוגל או על הכיריים), ואז ממיסים בתוכה את השוקולד. מצננים קלות.
  • בוחשים פנימה את הסוכר, המלח והווניל.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה, ומערבבים היטב להבלעה מושלמת בין ביצה לביצה.
  • מנפים פנימה את הקמח והקקאו, מערבבים כחצי דקה עד למרקם אחיד.
  • יוצקים לתבנית, מיישרים קלות ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם המוכנס לאמצע העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים ומצננים.

 

כן, תגידו. מה זה המתכון למתחילים הזה? אז ככה. קודם כל – הוא מושלם לעבודה עם ילדים. מלבד עניין ההמסה בהתחלה, והתנור בסוף, הם יכולים להכין את כל השאר לבד. ודבר שני, קחו ביס רגע מהבראוני הזה. מרגישים את המרקם הזה? יציב ועם גוף? מרקם כזה הוא מושלם לאירוח. אפשר לחתוך מהבראוני הזה קוביות קטנות של שני סנטימטר, לאבק באבקת סוכר, לסדר על הצלחות הכי מהממות שלכם ולקבל את זה:

brownie23

צריך עוד משהו חוץ מזה? ברור שצריך. גלידה. וקפה. מגיע לכם גם כדור של גלידה עם קפה קר. עליי.

עד לפעם הבאה, היו שלום, ונשיקות עם רוז' מגברת הבלים.