סוגרים את החג הפסח… בחמשוששששש…
ופותחים את חגיגות ה"מימונה…"
אומנם אני עמר אבל דורות בארץ…
מה לי ולמימונה? מה?
חוץ מהיותי ממונה על המטבח שלנו בבית…
אני מכאן… אבי גם… סבי גם… אביו ואימו של סבי גם…
כלומר סבתא רבא שלי גם… אביה וסבא וסב סבא מכאן…
מעוקף צפת ירושלים…טבריה משפחה………"אימפריה".
תחנה סופית הורידו עוגן בחיפה.. ואנחנו התפזרנו…
לזכרון יעקב היפה…כאן נולדו כל נכדי…
ואם על "מימונה" אני מספרת…
הכלה היפה… האחת והיחידה שלי…
זו שלא באשמתה "מעורבת"…
בחצי פולניה ובחצי מרוקאי – הגיעה לגיל שצריך להתחיל…
חזרה לחצי של השורשים המרוקאים שלה והחלה
במסורת "המימונה" של סבתא רינה שתחייה…
אט אט החלה ללמוד את סודות "המימונה" בהצלחה גדולה…
השולחן ערוך בנשיקות מרנג, לצד עוגיות קוקוס,
מרציפן ביתי טבול בשוקולד, פירות יבשים ממולאים באגוזים.
ז'בן ושבקייה ריבות חצילים לצד קליפות פומלה בקוקוס
דבש וחמאה וערימות של מופלטות חמות שמגיחות בקצב מהמטבח.
שולחן כיד המלך ממרוקו… הבית פתוח וצהלות הקלולולו…שלה
נשמעים למרחוק בניגון של חצי חצי… אשכנזית מרוקאית.
זהו החזירה אותנו לשורשים…
השנה אין "מימונה" למה מי שממונה על כל צהלות הקלולולולולו…
צהלה ושמחה לטיול משפחתי יצאה…
למה בדיוק כשהיא ממונה על המימונה ?
גם אני שאלתי למה…?
זה בגלל שצה"ל קורא לנכד שלי בדיוק בסיום י"ב…
אז לא לדאוג !
כלתי לא מהמתחמקות היא תהיה מימונה על "מסיבת הגיוס… בהצלחה"
ובנתיים תשטפו עיניים "במימונה" של כלתי האחת והיחידה… משנה שעברה.
ואני לכבוד המימונה … הבאתי אותה בקלולולולו

של חלווה ושוקולד… ועד אז "תרבחו ותשבעו"
חג שמח לכולם
ממני אילנה סבתא לנכדים מאושרים.
8 מצות
1 מחמאה או חמאה – 200גר'
200 גר שוקולד מריר
1/2 כוס מים או חלב
3 כפות קקאו
1כף נס קפה
2 כפות יין
200 גרם חלווה וניל שוקולד מפוררת
חופן אגוזים קצוצים לקישוט
להמיס את כל החומרים היטב
להוסיף את פירורי החלווה ולערבב היטב.
לטבול את המצה ביין או חלבלה
להניח על צלחת גדולה או בתבנית מרובעת
להוסיף שתים שלוש כפות שוקולד למרוח ולכסות בעוד מצה….
לפזר אגוזים קצוצים לקרר… וקדימה לישר פינות…















