שילוב של בננה ושוקולד ידוע מזה שנים כשילוב מבטיח. העוגה הבחושה הכי טעימה ויחד עם זאת מהירה שאני מכינה לא מעט, היא עוגת הבננה- שוקולד צ'יפס של זוגתי. יש לה כבר שנים מתכון מנצח, אין צורך במיקסר, הכל ידני, קל ופשוט. והתוצאה: תמיד מעולה ומשאירה טעם של עוד. מינימום עבודה- מקסימום טעם, ככה בדיוק עוגה בחושה צריכה להיות!
ממש עכשיו סיימתי להכין את צמד הבחושות המדוברות, מצרפת לכם/ן בשמחה את המתכון של עמית. בכל פעם שתצטרכו/ תרצו עוגה בחושה טעימה ומהירה, או להבדיל, כשהבננות יתעייפו ותחשבו מה אפשר לעשות איתן, מקווה שתזכרו במתכון הזה.

עוגת בננה-שוקולד צ'יפס של עמית
המרכיבים:
1.5 כוסות קמח תופח (אם אין בנמצא אפשר לשים קמח רגיל+חצי שקית אבקת אפייה)
1 כוס סוכר לבן/ חום
1 כפית אבקת סודה לשתייה
2 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס חלב (אפשר להמיר לחלב שקדים)
4 בננות רכות מרוסקות
1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (אני מפזרת חוץ מזה גם כ-10 יחידות למעלה)
* למי שאוהב/ת ניתן להוסיף גם חצי כוס אגוזים קצוצים קטן

אופן ההכנה:
* מפעילים את התנור על 180 מעלות.
* שמים את הבננות בקערה ומועכים היטב עם מועך פירה (ניתן גם למעוך בסוף, עם כל החומרים), מוסיפים את כל המרכיבים האחרים לקערה ומערבבים היטב.
* משמנים שתי תבניות אינגליש קייק.
* מחלקים את הבלילה לתבניות באופן שווה.
* אופים במשך כ-25 דקות בתנור שחומם מראש, להוציא לאחר בדיקה עם שיפוד/ קיסם וכשהחלק העליון של העוגה ממש שחום. (נותן קריספיות).

** פטנט: אם רוצים שהשוקולד צ'יפס לא ישקע וישאר בעיקר בתחתית העוגה, יש לצפות אותו במעט קמח (מתוך הכמות קמח של העוגה) וכך הוא יתאחד עם הבלילה ולא ישקע כשמעבירים אותה לתבניות.
מומלץ לאכול/ להגיש, מיד כשהעוגה מתקררת. לאחר מכן, יש לשמור במקרר.
בתיאבון ושבת של שלום.
כרמל.













