ביקור במפעל 'מוטי שף' – יצור ממרחים איכותיים בשילוב ערכים חברתיים

בחורה עם מחשב נייד
פורסם ב-16 במאי 2014, 10:24 במדור צרכנות
 תמונה%203[1] (3)

 

השבוע הוזמנתי לביקור במפעל של 'מוטי שף'- מפעל המייצר ממרחים מחומרים טבעיים וטריים. שמחתי לבקר במפעל המיוחד הזה הנמצא בטירת הכרמל וממוקם במרכז מע"ש- (מרכז שיקומי לאנשים בעלי מוגבלויות) כיוון שעניין אותי לראות כיצד משלבים בין מפעל מצליח המייצר ממרחים איכותיים לערכים של תרומה לקהילה ושילוב עובדים בעלי צרכים מיוחדים.

את פנינו קיבל מוטי רזון השף והבעלים של המפעל אותו הקים בשתי ידיו וללא עזרה. הוא סיפר לנו שאת דרכו הקולינרית החל לפני שנים רבות כשף ברשת דן, לאחר מכן פתח קייטרינג פרטי והחל לייצר בביתו סוגי ממרחים כמו: פסטו, זיתים, עגבניות מיובשות. כשהמטבח הביתי לא הספיק, החל לחפש מקום מתאים יותר והחליט לשלב במפעל עובדים בעלי צרכים מיוחדים ולאפשר להם לעבוד ולהשתכר. כך הגיע למע"ש ומיקם את המפעל במרכז עצמו. 12 עובדים הם ממע"ש והם מסייעים באריזה ובהדבקת מדבקות על גבי המוצרים. בנוסף, עובדים במפעל 5 עובדים שכירים.

הכנת הירק הטרי לקיצוץ

 תמונה[1]

מילוי הצנצנות

 תמונה%203[1] (2)

אריזה

 תמונה%204[2]

מוטי מייצר סידרה של ממרחים מקוריים ומיוחדים. את חלקם טעמתי והתלהבתי. הם טעימים מאד והידיעה שהם עשויים מחומרי גלם טריים, טבעיים וללא חומרים משמרים הוסיפה להנאתי. אהבתי מאד את ממרח הארטישוק ואת ממרח הלימון הכבוש. אבל גם שאר הממרחים היו טעימים מאד מאד.

בין הממרחים ניתן למצוא- ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח שום, ממרח פלפלים קלויים, ממרח זיתים שחורים ועוד ועוד. עשרים סוגי ממרחים.

 1531569_10202512573590030_7652975619847111178_n[1]

ניתן למצוא את כל סוגי המוצרים באתר של מוטי המצורף כאן.

האתר של מוטי שף

הממרחים של מוטי מתאימים לשדרוג מאכלים רבים. טעמנו מאכלים שבהם שולבו הממרחים והטעם היה מעולה. כדאי להשתמש במוצרים לאפייה, תיבול תבשילים, רטבים ומה לא.

הנה כמה מהרעיונות למאכלים שישדרגו לכם את שולחן חג שבועות. אני ממליצה מאד על פרוסות דג הסלמון העטוף בחסה והממולא בממרח ארטישוק. פשוט נפלא ואין לי ספק שהמחמאות יזרמו.

דג סלמון בממרח ארטישוק

 תמונה%201[1]

 

חומרים ל 6 – 8 מנות:

7 עלי חסה יפים וגדולים

סיר עם מים רותחים

קערה עם מי קרח

14 פרוסות דקות של פילה סלמון

מלח ים ופלפל שחור גרוס

ממרח מעדן ארטישוק 'מוטי שף'

שמן זית

אופן ההכנה:

1. טובלים את עלי החסה אחד אחד 3 שניות במים רותחים 2. מעבירים מיד למי הקרח  3. חותכים את החלק הקשה של עלי החסה

4. ממליחים ומפלפלים את פרוסות הדג 5. מניחים פרוסת דג על קצה של עלה חסה 6. מניחים כפית ממרח ארטישוק על הדג  7. מניחים פרוסת דג נוספת על הממרח  8. עוטפים את הדג בחסה  9. מברישים את עלי החסה במעט שמן זית 10. צורבים במחבת פסים כדקה מכל צד.

פרוסות חציל צרוב ופסטו

 תמונה%205[1]

 

חומרים ל 4 מנות:

1 חציל בינוני

מלח

שמן לטיגון

ממרח פסטו 'מוטי שף'

אופן ההכנה:

1. פורסים דק דק את החציל לאורכו 2. מסדרים על השיש ומפזרים מלח מעל 3. משאירים כחצי שעה  4. שוטפים את פרוסות החציל ומספיגים במגבת ליבוש 5. מטגנים בשמן חם להשחמה קלה 6. עורכים בצלחת הגשה  7. מברישים בממרח פסטו 'מוטי שף' ומגישים .

רביולי ברוטב שמנת וממרח ארטישוק

תמונה%203[1]

חומרים ל 6 מנות:

1 שקית רביולי גבינה , תרד או פטריות

2 כף ממרח ארטישוק

1 גביע שמנת מתוקה

1 שן שום פרוסה

קורט מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים עם מלח לבישול הרביולי
2. במקביל במחבת מאדים שום בשמן זית
3. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה
4. מכניסים את הרביולי לסיר
5. מתבלים את השמנת במלח ופלפל
6. מוסיפים את ממרח הארטישוק
7. מסננים את הרביולי ומעבירים למחבת
8. מבשלים כדקה עם הרוטב ומגישים

 

מתכונים נוספים תוכלו למצוא כאן.

מתכונים מוטי שף

חשוב לי להוסיף שלקראת חג השבועות ימכרו הממרחים במבצעים אטרקטיביים ברשתות השונות ושווה לנצל את המחירים הזולים.

למשל: בשופרסל גרין 2 ממרחים בסכום של 30.9 ₪.ברשת עדן טבע מרקט 2 ממרחים ב-30 ₪.

מחיר מומלץ לצרכן: החל מ-21 ₪ ועד 25 ₪.

חג שמח ותהנו!

 

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.