אחת העוגיות הכי אהובות עליי היא בישקוטי.
בכלל, בישקוטי הוא שם כולל לעוגיות באיטליה (עוגיה באיטלקית, שלא כמו בעברית, היא זכר ולא נקבה).
אבל כשמדברים על בישקוטי מתכוונים לעוגיה הזו.
ויש בה את כל מה שיש באיטליה.
כל מה שאני אוהבת באיטליה.
היא טעימה, היא פשוטה, היא עשירה, היא באה טוב בכל רגע, בכל שעה.
עם קפה, עם תה, עם וינו סנטו (שזה יין מתוק – האיטלקים טובלים את העוגיה בתוך היין ואוכלים אותה כך לקינוח).
במקומות שונים היא נקראת גם קנטוצ׳י או קנצטוציני (כשהן קטנות יותר).
גם ההכנה פשוטה יחסית.
מכינים עיסה ויוצרים ממנה מעין כיכר לחם, אופים, מצננים כמה דקות, פורסים ומייבשים שוב כמה דקות בתנור.
זהו.
יאללה בואו נצא לדרך.
מה
31/4 כוסות קמח מנופה
2/3 כוס סוכר
כוס שקדים שלמים קלויים
3 ביצים + 2 חלמונים
25 גרם חמאה רכה מאוד
1/2 כוס יין מתוק מסוג וינו סנטו/שרי/סתם יין מתוק
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
איך
מאוד פשוט.
לחמם תנור ל 170 מעלות.
בתבנית אפייה להניח נייר אפייה משומן ולפזר מעט קמח מעל, להניח בצד.
לשים את הקמח בקערה , להוסיף את אבקת האפיה והמלח, לערבב (עם כף עץ).
לטרוף את הביצים – מלבד חלמון אחד- עם היין ולהוסיף. לערבב שוב.
להוסיף את יתרת המרכיבים ולהמשיך לערבב.
בשלב זה מקבלים עיסה שהיא דביקה אבל לא נוזלית.
כזו שאפשר בידיים רטובות להרים וליצור ממנה כיכר לחם ברוחב של 8-10 ס״מ.
אם התערובת רכה מידי אפשר להוסיף עוד מעט קמח אבל לא להגזים. התערובת חייבת להישאר רכה ודביקה.
להניח את הכיכר בתבנית ולמרוח אותה בחלמון הביצה שנשאר. לאפות כ-30 דקות.
להוציא. לצנן 10 דקות. לפרוס עם סכין משוננת לפרוסות של 1/2-1 ס״מ , לשטח על תבנית האפייה ולהחזיר לאפייה של עוד 10 דקות.
בסופו של דבר מתקבלות עוגיות יבשות וקראנציות.
תיהנו.














