בילאדי בילאדי – קישואים בלאדי בסגנון בלאדי

קישואים 3

היינו בנצרת בשבת, אחרי הכריסטמס.חלק עיקרי בטיול כמובן, מוקדש לעיר העתיקה בכלל ולשוק בפרט.שוק הירקות נמצא ליד המסגד הלבן , שהוא כנראה המסגד העתיק ביותר בנצרת. בשוק הירקות אפשר למצוא כל מיני עשבים ושורשים שהנצרתים מלקטים מהגבעות (עכוב למשל ), יש תרד ערבי קטן מריר וירוק , חצילים מהממים וקישואים קטנטנים  וטריים שאני לא עומדת בפניהם.

20 מטר משוק הירקות והמסגד הלבן, יש מקום של בחור בן 80 פלוס שמכין ומוכר קאטייף.

אבו אשרף מכין הרים ענקיים של פנקייקס קטנטנים ,שרק עומדים וממתינים להזמנה ובעוד אני עומדת ומפטפטת איתו על המילה קטאייף (יש האומרים עטאייף אבל אבו אשרף אומר שאין כזה דבר עאטייף) הוא לוקח את הפנקייקס וממלא לי אותם בגבינה ואגוזים קצוצים, מטגן בשמן חם וטובל בסירופ מתוק. למות.

אבל הפוסט הזה הוא על הקישואים שקניתי.

קישוא זה ירק לא מוערך , בצדק לא בצדק, כל אחד יבחר לפי טעמו, אבל קישוא קטנטן ובלאדי הוא ירק מדהים וטעים, (אני זוללת אותו טרי) ולטעמי משתדך מהמם עם שום ולימון.

לקחתי את הבילאדים הקטנטנים , את התרד ואת הלימון הכבוש שלי והנה מה שיצא.

קישואים 1

קישואים 2

מה?

10 קישואים קטנטנים טריים שטופים, קטומים בקצה וחצויים.

חבילת תרד ערבי שטוף וקצוץ

בצל אדום קצוץ קוביות קטנות.

1/2 ק"ג בשר בקר טרי טחון

2 קישואים מגוררים גס

שתי ביצים

כף אורז יבש

מלח, פלפל.

לרוטב

4 כפות שמן זית, מלח, פלפל, 1/2 כף נענע יבשה, 1/2 כפית כורכים.

כוס מים רותחים (או כוס ציר עוף או בקר).

5 שיני שום פרוסים גס.

כף לימון כבוש קצוץ או לימון גדול סחוט.

איך

לקציצות : לערבב את כל המצרכים ביחד, ללוש היטב ולהניח בצד לרבע שעה לפחות . (האורז היבש סופח את הנוזלים וממצק את התערובת).

לרוטב: בסיר רחב להוסיף 3-4 כפות שמן זית , להוסיף את הקישואים ולטגן 2-3 דקות, להוסיף את השום. להוסיף את מרק העוף , כורכום ולימון כבוש, מלח ופלפל ונענע יבשה (להיזהר עם המלח אם משתמשים בלימון כבוש).

לגלגל קציצות ולהניח בזהירות על הקישואים או ביניהם.

להרתיח ולכסות, לבשל כ-35 דקות.

לחריפות נעימה, אפשר להוסיף פלפל חריף טרי כשהוא שלם ושוכב בין הקציצות והקישואים

אני אוהבת לאכול את התבשיל כמרק חמצמץ (ואז אני מוסיפה עוד חצי כוס מרק עוף) אבל אפשרי גם להגיש על אורז לבן.

טיפ: לייבש נענע , כדאי לברור את העלים היפים, לשטוף היטב ולפזר על מגבת מטבח , להפוך מידי יום, תוך 3-4 הנענע מתייבשת ומתכהה, לפורר את העלים לתוך צנצנת זכוכית ואת הגבעולים לזרוק.

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.

קישואים