בייגלה לארוחת בוקר…ריח של עוד

בחורה עם מחשב נייד

בייגלים אפויים

 

ארוחת בוקר מישהו?

 

בוקר טובבבבבבבב

 

ישנם ימים ללא מרגוע כמו בשיר … ואז השינה מאיתנו והלאה  ואצלי במיוחד

 

אמה מה אני לא מסוגלת לרבוץ במיטתי אז אני יוצרת לי במטבח בשקט שלי עם כוס תה

 

חושבת טוב ויוצא אפילו טוב יותר .

 

בצק שמרים זו נקודת החולשה שלי וריח אפיה גורם לי אושר .

 

אז בלילה קר  כששנתי נדדה לשתי  לי בצק נעים ורך ובבוקר בחמש וחצי אפיתי  אותו .

 

כולם התעוררו מהריח ובאו לבדוק מה קרה …

 

אז תכינו לכם ותעירו את כולם גם אתם

 

 

לבצק-

 

קילו קמח

 

כוס שמן 200 מיל

 

6 כפות סוכר ,

 

כף מלח

 

2 כפות שמרים יבשים

 

2 ביצים

 

חצי ליטר מים לערך

 

 

בקערה גדולה לשים בצק מכל החומרים חוץ מהמלח שאותו מפזרים פנימה באמצע הלישה .אסור שיגע בשמרים שלנו

 

הבצק נעים לעבודה ורך . מניחים מכוסה לתפיחה במקום נעים .

 

כשהכפיל נפחו לשים אותו שוב

 

מורחים בשמן  שלא יבש  לנו  מכסים במגבת ומתפיחים

 

לא צריך מקום חם רק בטמפרטורת חדר נעימה הוא יתפח טוב יותר מכוסה במגבת.

 

בבוקר קמים וחותכים ל- 6 פיסות שוות

 

.מגלגלים לנחשים ארוכים מקפלים בחציים ומגלגלים שוב .סוגרים קצוות ומכניסים מתחת.

 

מניחים על נייר אפיה משומן היטב בתבנית התנור  עם מרווחים גדולים כי הם מתפשטים ומתפיחים שיכפילו נפחם .

 

אופים להזהבה בחום של 180 מעלות כחצי שעה .אם יש טורבו עדיף.בודקים ואם צריך אופים עוד.

 

ניתן למרוח ביצה,שומשום,פרג…

 

אצלי אוהבים נקי אז מורחת רק מעט שמן במברשת .

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.