המתכון המופיע ,עם קמח רגיל (בצק נפלא נח לעבודה) המרתי את הקמח ללא גלוטן=לא גמיש אבל התוצאה טעימה
חומרים:
חצי קילו קמח לב
כף סוכר
25 גר’ שמרים טריים
כפית מלח
3 כפות יפות של שמן זית
כף חומץ
כוס וחצי + שתי כפות מים חמימים.
בקערת המערבל על מהירות איטית לערבב יבשים (חוצ מהמלח) קמח, שמרים, סוכר, להוסיף שמן זית, חומץ ולזרזף לאט לאט לאט את המים החמימים ולבסוף את המלח. לערבל כחמש דקות. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כ-3/4 שעה.
הבצק דביק למגע, רך ונעים נעים. נקמח אותו יפה.
נחלק את הבצק ל4 כדורים. כ-12 גולדנרינגס. (אם לא רוצים להכין את כל הכמות, אפשר להכניס למקרר ולהכין גם למחרת, רק להוציא מעט לפני לטמפ’ החדר).
נקמח משטח וניקח כדור בצק , נרדד לעלה דקיק, נזלף תלוליות קטנות של שמן זית, עליהן עלי זעתר/אורגנו/בזיליקום טריים יתחבאו בתוך העלה, נפזר מעט פרמז’ן מגורר .
בעזרת רולר הפיצה נחלק לרצועות . קודם נגלגל בעדינות ונערסל את כל העלים בפנים תוך כדי גלגול ואז נסובב בתנועת ספירליות
נמרח בביצה את טבעות הזהב, אפשר לפזר גבישי מלח גס או מה שאתם אוהבים, אפשר גם פרמז’ן או שומשום או קצח וכו’.
180 מעלות עד שיזהיב












