בורקס פראסה נוסטלגיים

בורקס פראסה אפוי

נוסטלגיה היא מרכיב נפלא בנפשנו

זכורתני כשסבתא שלי "פתחה" בצק עלים שאז נעשה בבית

בשירים בספניולית הוכנה מלית טעימה בכמות שלא מביישת מסעדה

ביום שישי הכינה כמויות אדירות של פסטליקוס הניחה בתבניות ולמקרר.שבת בבוקר התעוררנו לריחות המאפים …

אין לתאר את הטעם . היא הכינה לנו גם טרטור מיוגורט סמיך מלפפונים שמיר ושום

וביצים קשות – חמינדוס …חומות וריחניות ,סלט עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות עם בצל השלים …

לאחר ארוחה כזו הולכים חזרה למיטה וחולמים…

הקטנתי כמויות ואת הבצק קניתי .של ציפור השרון נפלא בעניי מפני שהוא לא שמן ולא גורם לצרבות.

להלן המתכון –

מלית פראסה לבורקס בצק עלים

3 פראסות גדולות חתוכות  לקוביות רק החלק הירוק בהיר שלהן

את השאר קוצצים ומטגנים חביתת ירק טעימה.

 50 גרם חמאה לטיגון – לא לקמץ…אפשר גם שמן אבל הטעם הו הטעם…

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

חצי מיכל קוטג'

פלפל שחור .

מטגנים להזהבה קלה את הפראסות

מסירים מהאש  ומקררים

כשפושר מערבבים את הגבינות והתיבול

פותחים עלה בצק  לגודל שרוצים–ממלאים ומגלגלים

מניחים לאורך או מגלגלים שבלולים

מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פלפל שחור גרוס גס.

אופים להזהבה

מגישים עם סלט טוב ויוגורט

ביצה קשה מאסט.

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.