בבוקרו של יום ב' בשבוע התייצבתי בביתה של יונית האלוהית.
פסח האיש שלה המדהים היה כל כך חמוד והכין לי לשתות ואף כיבד אותי בעוגה ששמר לעצמו.
היה לי כל כך מובן כל כך נעים וביתי כאילו וכל חיינו היינו יחד .
זה מפני שיונית היא כזו הצוקריה שלי .
ויחד נסענו לסדנא המהממת שארגנה רותם בביתה היפיפה והמואר .
נאמר לנו להביא איתנו משהו שיהיה מה לצלם כי הסדנא מהותה צילום וקידום הבלוגים שלנו …
טוב נו חשבתי לעצמי …אני בולגריה לא ?
מה טוב מאוכל בולגרי ?
בעשר בלילה יום קודם התנור קרץ לי …היידה בוייקוס….היידה קיאופולו …
ומשם קצרה הדרך…
שפתתי מים והכנתי לי קפה מעלף..ועם זה סודרו המצרכים כחיילים על השיש שלי .
ערבבתי ,בחשתי,ריסקתי וגם קליתי ירקות.
חצילים , פלפלים אדומים ובשרניים ועגבניות…
היתה לי גם תוספת מיוחדת ליום הזה ולא שגרתית…
אז מיד כדי לא למתוח אתן לכם מתכון
שתלכו להכין גם ולהתענג איתי כי הבטחתי לא?
לבוייקוס המיוחדים הללו צריך –
300 גרם גבינה בולגרית קשה של תנובה וגוררת בפומפיה העבה
150 גרם גבינת עמק מגוררת
200 גרם מחמאה או חמאה – מומסת
כפית פלפל גרוס גס טרי וריחני
גביע יוגורט מולר ביאנקו
גביע יוגורט במתיקות מעודנת כן כן קצת מתקתק על המלוח משבח טעם
2 ביצים גדולות
500 גרם קמח תופח ועוד שקיק אבקת אפיה
שומשום לפיזור
ההכנה –
בקערה גדולה בוחשים הכל במזלג (לא במעבד כי אז גבישי הגבינה יהרסו ולא זו הכוונה )
בידיים רטובות יוצרים לחמניות קטנות – אל דאגה הן תתפחנה
מפזרים שומשום ואופים בתנור חם על 180 מעלות שתזהבנה .בערך כ20 דקות…שימו לב כי כל תנור
אופה אחרת.
מגישים חם עם יוגורט או שמנת ועם קיאופולו פושר לטבילה
הקיאופולו הפעם היה מיוחד – למה תשאלו ? כי רציתי טבילה לבוייקוס ושתהיה מיוחדת
אז כך תכינו –
חציל גדול קלוי וקלוף על נוזליו
2 פלפלים בשרניים קלויים וקלופים
2 עגבניות גדולות אדומות ויפות מרוסקות בפומפיה גסה
כף גדושה שום כתוש טרי
חצי כוס חד פעמית אריסה שמוכרים כעת בחנויות של ציבור ערבי בבקבוקים (היא לא ממש חריפה אלא מיוחדת וחמצמצה מחומץ ומתובלת בשום. ניתן להחליף ברוטב צ'ילי מתוק עם כפית שבבי פפריקה גרוסה גס וכף חומץ)
כפית סוכר חום כהה
כף בצל מרוסק בפומפיה עבה על נוזליו
מלח לפי טעם ,
רבע כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון קטן + כף חומץ תפוחים
קוצצים הכל ידנית כי זה מה שאני עושה להרגיש כמה טעים ולא דייסתי
בוחשים הכל יחד ומעבירים לצנצנת שתכיל הכל ושולחים אותה למקרר לספיגת טעמים .
מגישים יחד עם הבוייקוס .טובלים ונהנים
ואז מצלמים לי שאראה כמו שאני למדתי ממושיק ברין הנפלא לצלם והוא טעם מהבוייקוס שטבל בקיאופולו וגרגר בהנאה .
הבטחתי לו מתכונים אז תהנו יחד איתו .












