בבקה פסטו

בבקה פסטו – עוגה של פעם עם טוויסט מלוח ועכשווי. את הבצק חשוב לרדד דק ולעשות רולדה עם הרבה גלגולים. היא תהיה יפה ומלאת פסטו בכל השכבות. עכשיו ספרו לסבתא..

12108281_10206187055130155_1369683960493120857_n

למצרכים:

לבצק:

550 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה

50 גרם שמן זית

250 סמ"ק חלב

למילוי:

5 כפות גדושות רוטב פסטו

לציפוי:

1 חלמון

2 כפות חלב

להכנה:

12030301_10206187048449988_9093258739305190841_o

1. לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר, ללוש את המצרכים כ- 5 דקות – את החלב להוסיף בהדרגה! לשים לפי הכמות שצריך.

2. לשים את הבצק במקום חמים לתפיחה – עד שיכפיל את נפחו.

3. להניח על משטח מקומח ולרדד בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3 מ"מ

4. למרוח את כל הבצק בפסטו ולהתחיל לגלגל לרולדה ארכה. יהיו הרבה גלגולים וזה הייחוד של הבבקה.

11230026_10206186843964876_3355705778128087992_n

5. את הרולדה להצמיד לצורת ח' ולגלגל אחת בשנייה כמו בורג.

12143065_10206186844084879_4944002463938304932_n

6. לשים בתבנית בבקה משומנת (עם חור באמצע) ולהניח במקום חמים לתפיחה (של כחצי שעה-45 דקות).

12065577_10206186844404887_3185757759399845172_n

7. לערבב את החלב עם החלמון ולהבריש את חלקו העליון של המאפה.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 35 דקות.

12138351_10206187048529990_6065157658333299647_o