אתגר לשבת.
זוכרים את אתגר "דלי הקרח", אז כזה רק עם חלה בשקית, פחות קפוא ורצוי עם דג ליד, רק בשביל לעורר את המודעות לדברים פשוטים שמצליחים וממכרים.
כעוקבת מושבעת אחרי דפי אוכל בפייס, אני משתדלת לקבל על עצמי חלק מהאתגרים שיש בהם, בעיקר את אלו שמקלים על חיינו במטבח. כשמשהו כייפי, מצליח, פשוט ויכול לפנק עוד כמה על הדרך, אני הכי שמחה לשתף ולהמליץ. הפעם זה פשוט התבקש.
חלה בשקית, נכון שחלה זה לא ממש מסובך להכין אבל בדרך כלל זה כרוך במיקסר או קערה שצריך לשטוף, הידיים מתלכלכות מהלישה, השיש נראה כאילו אחרי הוריקן. כל החשש מניקיון או מאפיית חלה נגמר ברגע שהגיע הסרטון של החלה בשקית – עם הכותרת "אתגר בשקית" בדף Jewlish . שמרתי את הסרטון, סקפטית מעט, חיכיתי בסבלנות לשבת לנסות הכצעקתה.
לאורך כל התהליך לא האמנתי, אבל ראיתי את זה קורה דרך השקית אז הייתי חייבת להבין שזה כל כך פשוט בדיוק כמו הסרטון הקצר. כמובן אחרי שהבית התמלא בריחות, חלה אחת כבר חוסלה, והכנו עוד אחת מהר במקומה, סתם כי זה ממש פשוט וכייפי. הצעד הבא והבלתי נמנע הוא לרוץ ולספר לח'ברה. לכן אני כאן עם המדריך המקוצר, מוכנים? היכון…צא! הכינו שקית עם סגירה הרמטית ואנחנו מתחילים.
בשקית עם סגירה הרמטית שימו לפי הסדר:
1 כף שמרים
1 כוס מים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1/3 כוס שמן
3 כוסות קמח
סוגרים את השקית, לשים דרכה קצת מכל צד.
מניחים בכלי עם מים חמים לחצי שעה.
פותחים את השקית, מוסיפים 1/4 כוס קמח, סוגרים, לשים מעט דרך השקית ומניחים להתפחה לשעה.
מוציאים מהשקית,מקמחים מעט, יוצרים צורה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לאפייה בחום 150 כ- 40 דקות.
*** מכמות אחת, אפשר לעשות חלה אחת גדולה או שתיים קטנות, אפילו השקית יוצאת נקייה. למטה בתמונה, חלה מכל כמות, שתי שקיות סה"כ.
כמה פשוט ככה טעים!!! בלי ללכלך, בלי ללוש, אפשר להכין כמה שקיות שרוצים לפי מספר החלות, יותר קל מלהעמיס על המיקסר הביתי או ללוש ביד.
זה כל כך פשוט שגם הילדים יכולים להכין לבד, בלי שתצטרכו לנקות אחריהם והטעם – מפנק!
זו החלה שלכם לשבת, באחריות.
אמרתי לכם שלא הצליחו להתאפק ובצעו עוד לפני כניסת השבת והדג?!
שתהיה שבת מבורכת, משפחתית וטעימה לכולכם!
רוצים למצוא עוד מתכונים פשוטים בקרו אותי בקסם הבישול.
















