שתי מהומות זיעזעו בזמן האחרון את עולם האוכל – בשר מעבד וסלטים מוכנים. אז אני מודה שבשר מעובד הפסקנו לצרוך וסלטים מכינים לבד בבית. נכון שלעיתים זה נראה מאיים ושקשה יהייה להגיע לטעם המוכר מהסלט המוכן והקנוי אבל אל יאוש. הנוסחא פשוטה והפיתרון פשוט הרבה יותר יש להכין ועם ההכנה פשוט לתקן טעמים.
אז אחרי שכבשנו בבית את הסלטים הגיע הזמן לכבוש עוד יעד אחד בדרך וזו האריסה החריפה. האריסה מלבד היותה תוספת לממרחי הלחם השונים היא מתבלת את המאכלים השונים באופן מושלם !
איך מכינים אריסה ?
חצי כוס שמן זית
3 כפות זרעי כוסברה
2 כפות זרעי כמון
4 פלפלים חריפים יבשים
כפית מלח
להשרות את הפלפלים כרבע שעה
לקלות את זרעי הכוסברה והכמון על מחבת לוהט ויבש עד שיחליפו צבע וניחוח מדהים יתפזר במטבח – להזהר לא לשרוף אותם
לטחון בבלנדר את הזרעים הקלויים
להוסיף להם את הפלפלים שהושרו במים, חצי כוס שמן זית וכפית מלח ולהמשיך לטחון.
זהו.
בתיאבון 🙂














