כולם יודעים שאני חיה בשביל לאכול. לא ידעתם? עכשיו אתם יודעים. אני אוהבת לאכול, אוהבת לבשל, אוהבת ללמד ילדים ומבוגרים כאחד לבשל. הדגש שלי הוא תמיד על בישול בריא, המזין את הגוף ואת הנפש.
התמזל מזלי ואני חלק מקהילה מדהימה של בלוגרים של סלונה וחלק נכבד מהפעילויות קשורות לאוכל. הפעם הוזמנתי לסדנת בישול בחסות מרינה פטריות הגליל. המפגש התקיים בדן גורמה וכבר בכניסה עלה חיוך על פניי למראה שפע הירקות והפטריות שהועמדו לרשותנו לבישול. היו שם פטריות שימגי, יער, שמפיניון, מלך, פורטובלו, שיטאקי ועוד. וואו, כזה מגון של פטריות לא ראיתי המון זמן ואת האמת לא ידעתי איך להכין כל סוג ובאיזה מנות כדאי לשלב.
על הסדנא ניצחה פאני רוטשטיין האלופה אשר לימדה אותנו לעבוד נכון עם סוגי הפטריות בהתאם למתכונים השונים. נהניתי מכל רגע של הכנה, צחקתי הרבה ואכלתי גם המון, בעיקר פטריות ועוד קצת ירקות. בחרתי להכין מנה צמחונית ונהניתי מכל רגע.

כמות הפטריות שאכלתי שם לא אמיתית ונהניתי מכל ביס! מלאת התלהבות חזרתי הביתה עם מגוון רעיונות למתכונים, מגוון ירקות והמון סוגי פטריות ואני שמחה לשתף איתכם את המתכון הראשון.

מצרכים למנה אחת: 1 קישוא, 2 פטריות פורטובלו גדולות, 3-4 שיני שום, 2 כפות שמן זית, 2 כפות סויה לבישול, מלח, פלפל. אפשר לשחק עם המרכיבים ובמקום שמן זית חמאה ובמקום סויה לבישול להוסיף שמנת לבישול.
אופן ההכנה: מהקישוא להכין ספגטי קישואים. יש היום מכשירים מתאימים לכך, החל ממחדד גדול וזול ועד למכשירים להכנת פסטה. אם אינכם רוצים להתעסק עם הכנת ה"פסטה קישואים", השתמשו במוצרים המוכנים של מרינה פטריות: יש למרינה פטריות מוצרים מוכנים של רצועות קישואים ארוזות וירקות נוספים. זה מוצר מצוין ומומלץ.
לחתוך לחתיכות גדולות את השום ולהכניס למחבת שחומם מעט בשמן הזית. את הפטריות לחתוך לחתיכות גדולות ולהוסיף למחבת. לתבל עם מלח ופלפל. לאחר מספר דקות, לאחר שהפטריות מתרככות, להוסיף את הקישואים, לערבב, להוסיף את הסויה/שמנת, לתבל ולסגור את האש. סיימתם, הכנתם מנה אליפות בקלי קלות.












