בחזית מלון הבוטיק החדש, מלון ווסט מרשת טמרס, על חוף ימה ועל הטיילת של העיר אשדוד, נמצאת מסעדת אנדיב של השף גיא פרץ.
מסעדת אנדיב שהייתה סגורה חודש ימים בימי המלחמה , נפתחה מחדש והפעם עם תפריט חדש, טעים ומלהיב.
גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה לרגל השקת התפריט החדש.
במסעדת אנדיב 80 מקומות ישיבה, במקום אוירה נעימה ואקסלוסיבית והכל מעוצב כאן בטוב טעם ובאלגנטיות.
מהמרפסת הרחבה ניתן להינות מנוף עוצר נשימה של הים התיכון ומבריזה מלטפת. ואם תגיעו למסעדה מוקדם, תוכלו להינות גם משקיעות יפהפיות ומרגשות.
למסעדה גם חדר VIP נפרד עד 14 אורחים.
במבחר המנות העשיר שבתפריט המסעדה, המוגשות בנדיבות, באם לידי ביטוי הסגנון האישי של השף גיא פרץ, המשלב טעמים ים תיכוניים עם מטבח מרוקאי וצפון אפריקאי, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים, איכותיים ביותר ושיטות בישול מסורתיות. וכל זה בה לידי ביטוי בכל המנות המצויינות שטעמתי כאן במסעדה.
אז נתחיל… עם המנות הראשונות:
את הארוחה התחלנו עם לחם הבית שעשוי מבצק ספינג', (שהוגש שוב ושוב לאורך כל הארוחה), שאי אפשר היה להפסיק לנשנש שהוגש עם מטבלי הבית: שום מתקתק, טפנד זיתים, פלפלים חריפים וטחינה עם עמבה. המנה כלולה במנות המוזמנות.
פלחי סלקים – עם עלי אנדיב, בלסמי מצומצם, שבבי שום קלויים ושמן זית (28 ש"ח)
חציל אנדלוסי – חציל קלוי בגריל על קרם אריסה, שום קונפי ולימון כבוש (28 ש"ח)
סלט אנדיב – עלי אנדיב צעירים, פלחי סלק, צנויות, פקנים מסוכרים, בצל סגול, שקדים קלויים ווינגרט הדרים (48 ש"ח)
דואט מתוק – בטטות פריכות, פטריות פורטובלו, צ'ילי מתוק, סילאן, שום קונפי, טימין ושומשום קלוי (42 ש"ח)
קרפצ'יו סינטה צרובה – מנה מצויינת לאוהבי הקרפצ'יו – פרוסות סינטה מיושנת דקיקות צרובות קלות עם שמן זית, פלפלת גרוסה, מלח ים ובלסמי מצומצם (48 ש"ח)
סביצ'ה ים תיכוני – מנה מעולה וטעימה מאוד – את המנה מקבלים ב-2 קעריות. אחת עם קרח כשבתוכה קערה נוספת עם סביצ'ה מפילה בס קצוץ, ירקות טריים, בצלצלים, כוסברה, לימון ושמן זית (34 ש"ח)
סיגר לחי עגל – עלי סיגר קרנצ'ים ממולאים עם בשר לחי עשיר בטעמים. זאת מנת השף המיוחדת שלא מופיע בתפריט.
נתחי קוד מטוגנים בטמפורה – המנה מעולה , מרגישים את הטריות של הדג עם הביס הראשון – שהוגשו על קרם דיג'ון ולימונים כבושים (42 ש"ח)
קרוסטיני טונה אדומה- סוג של בצק פיצה עם רוטב איולי ופרוסות טונה
טג'ין קבב דגים – מנה מצויינת לאוהבי החריף – קבב דג ים קצוץ בציפוי קראנץ', מונח בקדירת פלפלים חריפים, עלי מנגולד, שום לימונים וכוסברה (64 ש"ח)
סלמון בנקוק – פילה סלמון צרוב בקראסט תבלינים גרוסים מונח על קרם שורשים ומוגש ברוטב בנקוק (92 ש"ח)
כבד אווז – מהמנה הזאת "עף לי הפוני" – לדעתי וגם לדעת השף ירון בן חמו, זאת מנת הדגל של המסעדה. מדובר במנת כבד אווז צלוי בגריל, על סיגר פיסטוק עם רוטב תמרים ויין משובח. בתפריט המנה מוגשת על בריוש (85 ש"ח)
כאן עשינו הפסקה קטנה עד למנות הבאות, פתחתי עוד כפתור במכנסיים וקיבלנו צנצנות של סורבה קמפרי אשכוליות לרענון החיך
ממשיכים…
מה טעמתי במנות הבשריות?
סטייק אנגוס – מנה משובחת לאוהבי הסטייק האיכותי – אנטריקוט אנגוס בטעמים מעולים (129 ש"ח)
סינטה בציר בקר מוגש עם רוטב שורשים – עוד מנת בשר איכותית וטעימה מאוד
קבב על חצילים – קבב מבשר עגל וטלה קצוצים עם סכין עם חציל שרוף, בצלי שאלוט, צנוברים ופטרוזיליה מוגש על חציל קלויף קונפי שרי וטחינה משובחת(64 ש"ח)
עכשיו זמן הקינוחים…
גרניטה פסיפלורה – שבבי קרח גרוס עם ניחוח פסיפלורה ונענע עם סלט פירות העונה (40 ש"ח)
קדאיף חלבה – לדעתי, זאת מנת הקינוח המנצחת – סלסלאות קדאיף פריכות, ממולאות בגלידת וניל, חלבה מוקצפת, פיסטוק גרוס, טחינה גולמית וסילאן (38 ש"ח)
קינוח ספיישל הבית שהוגש לנו: מגש עם עוגיות תמרים ופיסטוק, מלאבי עם פירות יער ועוגיות סולת.
מימין-שף גיא פרץ משמאל שף ירון בן חמו – במסעדת אנדיב
השף גיא פרץ הוא נצר לשושלת שפים וקצבים מהעיר קזבלנקה שבמרוקו. פרץ הוא בוגר בתי ספר מובילים בעולם הקולינרי – תדמור בישראל, לה נוטרה בפריז, קאליבו בבלגיה, וקורדון בלו בלונדון. הוא עבר השתלמויות רבות אצל שפים מובילים בעולם, וזכה ב-13 מדליות זהב בינלאומיות, כקפטן נבחרת השפים הישראלית.
מסעדת אנדיב מצטרפת לרשת מסעדות היוקרה הכשרות של השף גיא פרץ, ומעניקה חווייה קולינרית מרשימה ואיכותית עם תפריט מרגש ויצירתי, ומבטיחה איכויות גבוהות ובלתי נשכחות של ריחות וטעמים.
במסעדה גם תפריט עסקיות המוגש בימים א' – ה' בין השעות 12:00 עד 16:00.
המסעדה כשרה, בהשגחת הרבנות הראשית אשדוד
כתובת המסעדה (מלון ווסט)
רחוב הטיילת 21, חוף לידו, אשקלון
פתוח: א'-ה' בין השעות 12:00-24:00
בימי שישי ומוצ"ש – פתוח לאירועים פרטיים בלבד.
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא
#מסעדת_אנדיב #מלון _WEST #שף_ירון_בן_חמו




































