בסוף השבוע האחרון חל יום הפיקניק הבינלאומי, ומכיוון שאין שום סיבה שלא לצאת לפיקניק בכל השנה, במיוחד בחופש שתכף מגיע, מסעדת קאזה דו ברזיל שמחה לשתף מסודותיה במתכון מיוחד לפיקניק טעים במיוחד.
המצרכים (ל-16 יחידות):
לבצק:
קמח לבן – 4.5 כוסות (כ-500 גרם)
שמרים יבשים – כף (4 גרם)
אבקת אפיה – 1 כפית (4 גרם)
סוכר – כף גדושה (30 גרם)
מלח – 1/2 כף שטוחה
שמן זית – 3 כפות (30 מ"ל)
מים פושרים – 1.5 כוסות (400 מ"ל)
לרוטב:
רסק עגבניות – 2 קופסאות פלסטיק (200 גרם)
אורגנו מיובש – כפית גדושה (3 גרם)
שמן קנולה – 1/2 כף (5 מ"ל)
מים – 1/3 כוס
למלית:
בשר טחון / חזה עוף טחון מטוגן – כ-450 גרם
ביצה קשה – 4 יח' חצויות ופרוסות דק לאורך
ניתן להוסיף למלית בצל קצוץ מטוגן בשמן עד לצבע מוזהב
לציפוי:
ביצה – 1 יח'
שומשום – 2 כפות גדושות (20 גרם)
מים – כף אחת
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את השמרים בחצי כוס מהמים הפושרים, מוסיפים סוכר ואבקת אפייה, מערבבים ומשהים כ-8 דקות. מוסיפים את הקמח ושאר המים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים מלח ושמן, וממשיכים ללוש כמה דקות עד שנוצר בצק חלק ורך אך לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
2. מניחים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל-16 כדורים. מכסים ומשהים כ-15 דקות.
3. מרדדים כל כדור לעלה דק. מורחים מעט מהרוטב ומוסיפים את המלית ופרוסות ביצה קשה.
4. סוגרים בשתי צורות אפשריות: מהדקים לצורת חצי סהר ופשוט מרימים ו"צובטים " את הקצה שהידקנו כמה פעמים, או שסוגרים לצורה של אוזן המן, מהדקים היטב והופכים את הצד של התפר כלפי מטה.
5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ומשהים כרבע שעה. מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים שומשום ואופים בחום של 180-200 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.
בהצלחה ובתיאבון











