אל תקרא לי מותק: המתוקים שללא סוכר

צילום פזית אסולין

אוכל בריא כיום הוא אורח חיים ולא "אופנה" חולפת. הממשלה מורה לחברות המזון לציין ערכים ומדבקות על המוצרים, ולאנשים ישנה מודעות גוברת לערכים תזונתיים ובריאים. המגמה חיובית ומבורכת. תזונה בריאה ומאוזנת זה נכון וטוב לכולם. לבריאים ולבריאים פחות. הבעיה מתחילה כאשר המצב הבריאותי מחייב אוכל מאד מסוים בלי יכולת לזייף בשוליים. כמו סיפורה של דקלה שבלי הכנה מוקדמת ואחרי סדרת בדיקות, נאמר לה שהחל מאותו היום קמח וסוכר הם אאוט בשבילה.

דמיינו אם זה היה קורה לכם. מה משמעותה של הגזרה? לא לחם, לא פיתה עם סביח או כל מילוי טעים, לא עוגות, לא עוגיות, לא בורקסים. למעשה אף מאפה המורכב מבצק. וגם, כל דבר מתוק הוא מבחינת אסור. קשוח.

צילום פזית אסולין
צילום פזית אסולין

מיזם של אישה אחת מנגיש לכולם מאפים ללא קמח עמילנים וסוכר

דקלה הייתה רעבה. פיזית ומנטלית. יצאה למסע אחרי אוכל מתאים בחנויות. כל שרצתה היה לחם להכין סנדוויץ לעבודה, עוגייה לקפה, עוגה לשישי בערב, או אפילו פיתה לשים בה משהו טעים ומשביע. חיפשה בסופר, בחנויות טבע ושאר מקומות שמוכרים "אוכל בריא". וכשהיה נדמה לה שמצאה את מבוקשה ומבט חטוף ברשימת הרכיבים מאחור גילו לה שהמוצר רחוק מהיות בריא עבורה. כל המוצרים הכילו קמחים, וסוכר, ואלה שלא הכילו קמחים וסוכרים, כן הכילו עמילנים וממתיקים מלאכותיים. דיקלה, לא מצאה כלום. מפתיע? מאד, מה אכלו האנשים עד שדקלה הגיעה?

מאז ומתמיד היא אהבה אפיה ויצירה. כולנו יודעים שאוכל בריא זה "תיק" וצריך להתאמץ ולהכין במיוחד, ובחוץ המבחר מצומצם. האתגר של דקלה היה לייצר מוצרים עם מרכיבים טבעיים ובריאים לאותם אנשים שאין להם יכולת, ידע, או זמן להכין לעצמם.

צילום פזית אסולין
צילום פזית אסולין

היא מיד מזהה את הפוטנציאל ואת החוסר. עולם היזמות לא חדש לה, היא כבר הקימה עסק לתפארת, ולכן החליטה שזו עוד הזדמנות שהחיים מזמנים לה. להפוך את הלימון ללימונדה לעסק משגשג כאשר מטרת העל היא להנגיש את המוצרים לכולם. לא עוד אוכל-נישה, לא אוכל-בוטיק, אלא כזה שאפשר להשיגו בכל מקום ובעלות הולמת.

אמרה ופתחה עסק למאפים ובצקים בשם "תופינה", בדיוק כמו התופינים שהיו לנו כשהיינו ילדים, אלא שהפעם המוצרים מכילים מרכיבים טבעיים ללא סוכרים וללא קמחים ועמילנים. במקביל התחילה ללמוד תזונה באופן מקצועי.

אופציה בריאה ואמיתית למי שאינו יכול לאכול סוכרים וקמחים.

מהו באמת אוכל בריא ומה רק נשמע כזה? האם "ללא גלוטן" הוא חותמת לאוכל בריא והאם מוצר ללא גלוטן פירושו שאינו מכיל עמילנים? האם ידעתם שעמילנים מעלים מאד את רמת הסוכר בדם האויב מספר 1 לבריאותנו?

במה שונים המאפים של "תופינה" משאר המוצרים הבריאים הקיימים בשוק? לידיעתכם, המרכיבים היחידים במאפים של "תופינה" הם אך ורק טבעיים. רכיבים כמו אגוזים, שקדים, שומשום, קוקוס, זרעי פשתן, שמן קוקוס, טחינה וכדומה. הרכיבים אינם עוברים שום תהליך למעט לקטוף אותם מהעץ, לטחון, ולעשות עוגיות שעושות טוב לנשמה. הממתיקים בהם היא משתמשת הם סטיביה ואריתריטול שהינם ממתיקים טבעיים שאינם מעלים את רמת הסוכר בדם.

תופינה צילום פזית אסולין (23)

מגוון האפשרויות רב מאד. עוגיות עם שקדים, עם אגוזים, עוגיות שוקולד (שוקולד מריר 85%), עוגיות שומשום, ומה לא. פיתות, בורקסים ושאר מאפים. והכי חשוב זה טעים. הטעם עדין ולא מתוק מדי. כל המאפים והעוגיות כולל הפיתות והבורקסים נעשים בעבודת יד ע"י דקלה והצוות והם ניתנים להקפאה מבלי לאבד מטעמם.

זוהי בשורה פורצת דרך לכולם. לא רק לאלה שנאסר עליהם קמח וסוכרים מסיבות בריאותיות, אלא לכלל האוכלוסייה שרוצה לחיות בריא.

דקלה היא אישה חזקה וכשהיא רואה מטרה היא משיגה אותה. חזונה הוא להפיץ את מוצריה בכל מקום, בחנויות הטבע, בסופר, ברשתות המזון, ואפילו בחנויות הנוחות של תחנות הדלק. מוצר מדף זמין לכל אחד. מרכיב שיהיה חלק מסל הקניות של כל משפחה.

כיום ניתן להשיג את המוצרים בהזמנה טלפונית ולקבלה בשליחות עד הבית, בקרוב האתר. אנו בפתחו של עידן חדש בו נזכה כולנו לטעום ולמצוא מאפים בריאים בכל פינה.

מחירים להמחשה: קופסת עוגיות כ-200 גרם, 36 ₪. 4 פיתות 18 ₪. לא כולל משלוח

054-5333998

להזמנות: "תופינה" – דקלה לוי 055-7049548

אינסטגרם – tufina__