מסיבת יום הולדת חופשיה מגלוטן ומלאה במטעמים
לפני כחודש גילינו את הצליאק ומסענו המשפחתי קיבל תפנית מאתגרת וחשיפה לטעמים חדשים שלחלקם החך עוד צריך להתרגל.
למען האמת, הילדים שלנו (בני שש, ארבע ושנה וחצי), התרגלו במהירות לטעמים ולמותגי אוכל חליפיים כמו פנקייק מקמח טף, לחם נטול גלוטן, פיתות, פריכיות אורז, פתיתים ופסטה. אנחנו בחודש של טעימות אז בדקנו מגוון מוצרים יחסית רחב וגילינו שאת טעמם של הקטנים עוד אפשר לעצב בקלות לעומתנו המבוגרים שכבר הטמענו את הטעם בזיכרון הגוף ובתוך התהליך אנו מוצאים עצמנו עדיין מתקשים לחוות את המוצרים החדשים בהנאה גמורה.
יחד עם זאת, ברור לנו שגם בזמן הקצר שחלף מאז שחררנו את הגלוטן, התרחשו שינויים פנימיים משמעותיים, החיזוק לכך מתקבל כשאנחנו טועמים מהתזונה הקודמת ומרגישים שזה לא כל כך מוצלח כמו שהתרגלנו לחשוב.
מעבר לניסיונות של האוכל שרובו תעשייתי ומעובד, החלטנו להיפתח בעיקר ליצירת מזונות חדשים מתוך החומרים הקיימים ברשותנו, כאשר חלקם כלל לא עם גלוטן ואת חלקם האחר ניתן להשיג יחסית בקלות כי המודעות לענייני הגלוטן נמצאת בעלייה. אם כי חשוב לציין שהקניות בחודש האחרון עורכות זמן רב כי עוד לא נפתחו חנויות נטולות גלוטן לגמרי ולכן המסע בין המדפים דורש ממני לקרוא כל תווית וכל רשימת מרכיבים ואלרגניים בכדי לוודא שהמוצר נטול גלוטן וגם לא מכיל בוטנים (אלרגיה נוספת בבית), לפחות עד שאלמד מהו סל הקניות המדויק לנו.
במצב החדש בביתנו בחרנו להציץ לתוך ארגז הידע הקיים בנושא תזונה ולהתמקד בהכנת מגוון הסלטים והתבשילים שאנו מתרגלים את הכנתם זה זמן רב. לאורך השנים עברנו בעיקר לתזונה אורגנית ורק לעיתים נדירות יש בבית בשר או חלב, כך שבשבוע הראשון הייתי ממש רעבה והסתובבתי סביב המקרר עם פרצוף שנראה כמו סימן שאלה.
ואז גם הגיע יום הולדת 6 למרקו והתבלטנו מה לעשות?? עד היום בעיקר אהבנו להפתיע בשולחן עמוס כל טוב שכלל גם פיצות או פוקצ'ות של נועם גיסי, מנות פלאפל בפיתה וסלטי פסטה מיוחדים.
לכן חיפשנו את הדרך להציג שולחנות מלאים במגוון טעמים וצבעים והכנו אורז לבן עם תירס ואפונה, מג'דרה עדשים שחורות עם אורז צבוע בכורכום צהוב, אורז אדום, קינואה עם עשבי תיבול ירוקים וקינואה אדומה עם סלק, והמון סלטים ומטבלים כמו גבינת קשיו, ממרח עגבניות, פסטו, טחינה, סלט חסה ואגסים, סלט עגבניות, כרוב סגול וכרוב לבן (בלי מיונז), קישואים בטחינה וחצילים ברוטב עגבניות ועוד. הכל נגמר ונראה שהיה לאורחים טעים ועד האירוע הבא עוד נשדרג.
גם באזור הקינוחים היה נראה שכולם מרוצים, הגשנו אבטיחים, מלונים, אגסים וענבים לצד אגוזים ושקדים. הכנתי עוגת יום הולדת שקושטה בקצפת עם סוכריות ולצידה למבוגרים עוגה בחושה בצורת לב עם ציפוי מוס שוקולד לבן, עוגת שוקולד בראוניז ועוגיות שוקולד שחוסלו בהנאה. גיסתי היקרה טל הכינה כדורים של פצפוצי אורז בשוקולד וסלט פירות, חמותי בלינצס גבינה ושוקולד וגל רבינר המהממת הכינה לבבות שוקולד ביתי.
אנחנו זוג שאוהב ללמוד ומתרגל שפה חדשה חופשיה מגלוטן. קבלנו כבר שלשה ספרי בישול מעולים שמעוררים אותנו לחדשנות באוכל ולפחות פעמיים ביום כל אחד מאיתנו משוטט כמה דקות בגוגל בכדי לקרוא ולשאוב עוד רעיונות וטיפים. זאת לצד הודעות בפייסבוק וטלפונים לוותיקי הצליאק או התזונה הבריאה וליקוט כל שביב מידע שיכול לסייע לנו לשבוע בהנאה.
יש התרגשות בבית כשאנחנו במטבח, גם כשלא מצליח וקערות נשפכות אל הקומפוסט או ללול תרנגולות וגם שטעים ומענג. הדרך היא החשובה והתוצאה המוצלחת היא בונוס.
ומכיוון שבקשו מתכונים להכל, כולל לחומר הטבעי נגד היתושים שאני מכינה ושעובד כמו קסם, אז בבקשה מתכון העוגיות וקרם הגנה מעקיצות.
עוגיות שוקולד
מחממים תנור 180 מעלות
מערבבים בקערה חצי כוס אבקת קקאו (עדיף אורגנית)
שליש כוס שמן קוקוס (משתמשת בג'מוקה)
כוס סוכר חום או סוכר קוקוס
מוסיפים 2 ביצים (עדיף ביצי חופש)
כוס וחצי קמח נטול גלוטן (השתמשתי בקמח שנקרא "כרגיל")
2 כפיות אבקת אפיה (עדיף כזו שרשום עליה "ללא אלומיניום")
רבע כפית מלח
מן הבצק שנוצר מכינים עיגולים, טובלים באבקת סוכר וכשמניחים בתבנית לוחצים קלות במרכז,
10 דקות בערך בתנור ומוציאים לפני שמתקשה לגמרי.
קרם נגד יתושים
לחמם בבן מארי חצי כוס שמן קוקוס ו-2 כפות גדושות של חמאת שיאה
לערבב בכף עץ ולהוסיף כ- 15 טיפות שמן צינטרונלה, 15 טיפות לבנדר, ואם רוצים גם כעשר טיפות עץ התה ואקליפטוס לימוני. עדיף להשתמש בשמנים טובים, אני קונה של חברת lavido ושל שלוס.
שמים במקרר בכדי שיתקשה, צריך לזכור שבקיץ ובמיוחד שמסתובבים עם הצנצנת בתיק בחום, זה הופך לנוזלי בגלל מצב הצבירה המשתנה בחום של שמן הקוקוס.














