לפני כמה שנים עבדתי במקום מסויים ששנאתי בכל נימי נפשי, התנחמתי במסעדה הבוכארית בפינת הרחוב לשם באתי כל צהריים וכך התאהבתי במטבח הבוכארי שלא הכרתי קודם.
אוש פלואו הוא צלי עוף עם אורז, גזר ובצל – הכל מתבשל בסיר אחד והתוצאה נהדרת.
המתכון מבוסס מספר בישול של בני סיידא אהובי "מתכונים מכל העולם" עם שינויים קטנים שלי.
4-5 שוקי עוף
כוס וחצי אורז
2 בצלים גדולים פרוסים
5
גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים
3 שיני שום פרוסות
4 כוסות מרק צח – אם אין אפשר רק מים בתוספת א. מרק..
חופן גרגרי חומוס (אני משתמשת בחומס משומר)
חופן צימוקי אוכמניות זעירים או צימוקים לבנים (לא חובה)
משרים את האורז במים רותחים (המים צריכים לכסות את האורז) חצי שעה. לאחר ההשרייה מסננים היטב במסננת.
בסיר גדול מחממים שליש כוס שמן רגיל, מטגנים את שוקי העוף עד הזהבה, מוציאים לצלחת .
מוסיפים את הבצלים והשום , מטגנים עד הזהבה, מוסיפים את הגזר ומערבבים בעדינות בכף עץ.
מחזירים את שוקי העוף לסיר, מתבלים ב:
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
מלח ופלפל שחור טרי
מוסיפים את האורז המסונן ממים כך שיכסה את העוף
מוסיפים 4 כוסות מרק צח כדי מביאים לרתיחה
מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר עד שהמים/מרק נספגים באורז, מוסיפים את גרגרי החומוס ואת הצימוקים, מפרידים את התבשיל מדפנות הסיר בעזרת כף עץ ומבשלים כחמישים דקות עם מכסה סגור.
אפשר לפרוס מגבת מטבח על גבי התבשיל ומעליה לסגור עם המכסה – חשוב לקפל את שולי המגבת על המכסה כדי שלא תישרף בלהבה.
בתום הבישול לא פותחים את המכסה לפחות 20 דקות.











