כשאני בוחרת אוכל עבור הילדים שלי, לעיתים אני תוהה מה "נכון" לעשות וגם מה "כדאי או חשוב" לעשות כדי לחשוף אותם לכל מה שרק ניתן אך עם דרך ברורה של אוכל מאוזן ויחסית בריא. אני מאוד משתדלת לעשות את הכי טוב שאני יודעת. בעקבות זאת שמחתי מאוד להגיע למפגש מרתק על אוכל ועל הדרך שכדאי לראות אותו ולהציג אותו לילדים מגיל אפס.

במפגש של גמדים אליו הגעתי, זכיתי להקשיב למשנתה של עדי רסולי, הלא היא ה-גורו לתזונת תינוקות ופעוטות. היא נתנה לנו כלים הלכה למעשה להתנהגות נכונה עם התינוקות / פעוטות, החל משלב הטעימות ועד בכלל. לקחתי טיפ אחד במיוחד לתשומת ליבי והוא כבר בגיל 8-9 חודשים: לקרב את התינוק לשולחן האוכל ולהאכיל אותו יחד עם כל בני המשפחה כדי שיחווה ויקח חלק אינטגרלי מהארוחות יחד. עד היום נהגתי להשאיר לילדים את המגש על כיסא האוכל מה שאולי פחות גרם להם להתחבר לעניין הארוחות ייתכן בשל הריחוק הפיזי אותו חוו.

כאמא לשלושה עדיין אני מוצאת את עצמי לומדת כל הזמן דברים חדשים, גם בענייני התזונה של הילדים. אני מאוד פתוחה לקבל שינויים, במיוחד כשהם מנומקים ויש היגיון בסיסי שעומד מאחוריהם. אבל יש דברים שעליהם אני לא מוותרת וזה שקיפות מלאה של מה שנכנס לקטנים שלי לבטנון. אני מעדיפה באופן חד משמעי מוצרים שניתן לראות בבירור מה הם מכילים ועדיף שהם יהיו עם ערך מוסף כמו ויטמינים ומינרלים. זו אחת הסיבות שמאוד התחברתי למותג של "גמדים" אפשר לראות בקלות מה מכיל כל מוצר וזה מאפשר לי כאמא לבחור מה מתאים לי לתת לילדים מבלי לשבור את הראש.
יש לי כמה נקודות מוצא בסיסיות בנוגע לאוכל עם הילדים, אני מאוד משתדלת שהתזונה שלהם תהיה 90/10 שזה אומר 90% בריאה ו-10% פחות, ככה אני חיה בשלום עם הבחירות שלי ושלהם בנוגע לתזונה ומאפשרת להם גמישות שאני חושבת שהיא הכרחית. אני סומכת עליהם ועל הבחירות שהם מקבלים כשאני לא איתם, כי ברור לי שהבסיס שלהם הוא בטוח ומזין ככל האפשר. יחד עם זאת, עם כל ילד וילד למדתי גם קצת לשחרר, להבין שלא תמיד הם יבחרו מה שאני חושבת שנכון עבורם וזה בסדר גמור, הם מחפשים גם את הטעם האישי שלהם בתוך המסע הזה של החיים.

אוכל הוא חלק מהיום יום שלנו, כדאי להשקיע בו כדי שהילדים יקבלו חוויה טובה ממנו ויבינו את המשמעות של העשייה סביבו. לי חשוב מאוד שהם יתרגלו להכנה ולזמן שהיא לוקחת ופחות למוצרים מתועשים שמגיעים מוכנים, בדרך הזו הם רואים את הגלגול של המוצר ואת ההשקעה עד לקבלת התוצר הסופי. ואם הם ילמדו ויאכלו 90% מהאוכל שלהם מהטבע עד לצלחת ללא התערבות מתועשת, אני את שלי עשיתי.










