מגוון המשקאות והליקרים המוכרים לנו מן הבר, משתלבים נהדר גם במתכונים והופכים אותם לבעלי ארומה וטעם יחודיים. שף קובי פרסול מגיש מתכונים לארוחה שלמה, עם המשקה כבר בפנים:
- מרק גריסים בפסטיס ופטריות.
- שוקיים בכרוב ובירה.
- תפוחי אדמה בפטרוזיליה ויין.
- סלט ירוק בויניגרט גרנדין וג'ין.
- שרי וסלק צלויים בשמפניה ובזיליקום.
המתכונים מיועדים לארבה סועדים.
מרק גריסים בפסטיס ופטריות
מצרכים
- 1/2בצל בינוני קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 3/4 כוס גריסים
- 150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 מקל סלרי אמריקאי קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף קמח
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות נענע קצוצה
- 2 כפות פסטיס
אופן ההכנה:
- משרים את הגריסים בליטר מים כשעתיים, שוטפים ומסננים.
- מחממים את שמן הזית בסיר.
- מטגנים קלות את הבצל והסלרי.
- מוסיפים את כל הירקות והגריסים ומאדים 5 דקות.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה על חום בינוני.
- מוסיפים 1500 מ"ל מים קרים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מרתיחים, מנמיכים את האש, מערבבים ומבשלים כשעה תוך בחישה קלה -לריכוך.
- מוסיפים את הפסטיס, מערבבים לכמה דקות.
- מעטרים בעלי הנענע ומגישים חם.
שוקיים בכרוב ובירה
מצרכים
- קמח
- 8 שוקי עוף
- 1/3 כוס ענפי כוסברה
- 3 ענפי טימין קטנים קמח לבן
- מלח
- 1/3 כפית פלפל לבן
- 1/2 בצל אדום קטן
- שמן זית
- שמן קנולה
- 2 שיני שום כתושות
- 1/3 כוס כרישה פרוסה דק
- 1/3 כרוב אדום קטן חתוך דק
- 1/3 כוס עלי סלרי קצוצים
- כוס וחצי בירה לבנה
- 1/2 כוס מים קרים
- עלה דפנה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף סוכר חום
אופן ההכנה
1. מעבירים את הקמח לצלחת רחבה ומוסיפים קורט פלפל לבן .
2. מקמחים את השוקיים תוך גלגול קל.
3. מחממים 3 כפות שמן קנולה וצולים את השוקיים מכל הצדדים כדקה מכל כיוון, עד לקבלת צבע מעט צלוי, ומוציאים.
4. מוסיפים כף שמן זית וצולים הכרוב, הבצל והקרישה להשחמה קלה.
5. מוסיפים את השום ועלי הסלרי וצולים דקה.
6. מוסיפים את הבירה, הסוכר, המים והלימון, ומרתיחים.
7. מחזירים את השוקיים ומתבלים בטימין, 2 קורט מלח, עלה הדפנה ובכוסברה.
8. מכסים ומעבירים לתנור ל-20 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים בתנור עד להשחמה.
תפוחי אדמה בפטרוזיליה ויין
מצרכים
- 2 כפות שמן זית
- 5 תפוחי אדמה קלופים פרוסים בעובי חצי ס"מ
- 1 בצל חצוי ופרוס דק
- 1 כפית שום כתוש
- 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 קורט מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1 כוס יין
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות צנוברים קלויים
אופן ההכנה
1. מחממים במחבת גבוהה 2 כפות שמן זית.
2. צולים את פרוסות תפוחי האדמה כ-2 דקות מכל צד ומצננים במסננת.
3. מסדרים באותה מחבת את כל פרוסות תפוחי האדמה כמו קלפים.
4. מעל מפזרים את המלח, פלפל, מורחים בשום, הבצל, הפטרוזיליה, היין והמים ומנערים קלות את המחבת.
5. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה.
6. מכסים ומבשלים 30-40 דקות לריכוך.
7. מפזרים מעל את הצנוברים ומגישים חם.
סלט ירוק בויניגרט גרנדין וג'ין עם פירות הדר
מצרכים
- 2 כוסות תערובת עלי בייביס
- 1בצל סגול פרוס דק
- 1 תפוז קלוף חתוך לרצועות
- 1 קלמנטינה קלופה חתוכה לרצועות
- 1/2 אשכולית קלופה חתוכה לרצועות
- 1 כוס עלי תרד חתוכים מאוד גס
- 4 תותים פרוסים
- 6 זיתים ביין מגולענים פרוסים
- 1 כף קוקוס לבן
לויניגרט
- 1/3 כפית חרדל חלק
- 1 שן שום קטנה כתושה
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- 1/2 כוס שמן זית
- קורט מלח
- קורט קטן סוכר לבן
- 2 כפות גרנדין
- 3 כפות ג'ין
אופן ההכנה
1. טורפים היטב את חומרי הויניגרט ביחד, ניתן לערבב במעבד מזון.
2. מעבירים לקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט ומעל יוצקים מהויניגרט , מפזרים מעל את הקוקוס ומגישים.
שרי צלויות בשמפניה ובזיליקום
מצרכים
- סלסלה וחצי של עגבניות שרי קטנות שטופות ללא שורש
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 1 שן שום פרוסה דק
- 1 כוס שמפניה תוססת
- 10 עלי בזיליקום קטנים שלמים
- 1 סלק בינוני ללא השורש
- 1 כף חומץ בלסמי
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל180 מעלות
2. מרתיחים את הסלק בסיר ומבשלים עד לריכוך מלא.
3. בעזרת חוד סכין דוקרים דקירה אחת את השרי ומעבירים לכלי פיירקס בינוני.
4. חותכים את הסלק לקוביות בינוניות.
5. מוסיפים את הסלק לשרי ומפזרים מעל 3 קורט מלח גס, קורט פלפל שחור גרוס, השום, הבלסמי, כף שמן זית, עלי הבזיליקום, מערבבים ומעל יוצקים את השמפניה.
6. מכסים וצולים בתנור למשך 15 דקות, פותחים, מערבבים בעדינות וצולים עד להשחמה קלה.
7. מפזרים מעל עלי בזיליקום קטנים שלמים ומגישים חם.
בתאבון!












