נחמד לראות חידוש וריענון גם בשתייה המוכרת והטבעית, אבקת סחלב שהגיע לבתי הקפה החדשניים מעידה על יכולות הריענון והשינוי של בתי העסק והלקוחות
מחזור משקה
התופעה של בתי קפה קיימת כבר שנים רבות. אך ההיצע שיש היום בבתי הקפה לא היה קיים בעבר, מגוון כוסות קפה מסוגים ומינים שונים מוצעים למכירה לכל אחד, רק לבחור לשלם ולקחת, אבקות קפה למיניהן, קפה אספרסו, אייס קפה וכן גם אבקת סחלב מופיעה שוב בתפריטים של בתי הקפה, אבקת סחלב שהייתה נראית בימים עברו בבתי הקפה ונהוגה לשימוש רק באזורים אחדים בעולם חזרה והפכה להיות השתייה המועדפת בימות הקרה.
לחדש את הטעם
אבקת סחלב עשויה מפקעותיו של צמח הסחלב, והיא מהווה משקה מסורתי במדינות שונות. אופן הכנתה נעשה על ידי טחינת הפקעות עד ליצירת משקה סמיך, המשקה הינו משקה מומלץ ויוקרתי הנמכר היום גם בבתי קפה חדשניים, על כוס הסחלב ישימו גרגרי קוקוס או בבוטנים או כל דבר שיכול לשדרג את הטעם.
חורפי וחמים
עשיית משקה מסחלב יכולה להיות יקרה מאוד ולכן לא אחת מערבים בעמילן שלו גם עמילן של צמחים אחרים כמו תירס וכדומה, בטעם אין שינוי זה רק מעבה את המשקה ומוזיל עלויות, כך ניתן ליהנות מהמשקה הייחודי ומעלותיה הרבות שהוא יונק מהטבע, אבקת סחלב משמשת בעיקר כמשקה חורפי בשל העובדה שהיא מוגשת חמה, כך היא יכולה להוות תחליף לתה המסורתי, בגוון נחמד, רענן ויחד עם זאת גם בריא ומזמין.
פתוח לטעם
העובדה שהסחלב כמשקה חזר לבתי הקפה המודרניים מעידה על ערך השינוי התרבותי – חברתי שנעשה בתזונה של האנשים בעידן המודרני ועל הפתיחות לצריכת מאכלים אחרים ופחות מקובלים. כך נפתחות ומתגלות עוד ועוד יכולות ומעלות של מוצרי צריכה כאלו ואחרים











