קארי ירקות כתומים וחומוס בחלב קוקוס

השף גל ברזילי מסעדת Mezze, שמגיש מדי יום רביעי במסעדה ארוחות אסייתיות טבעוניות, משתף במתכון לאחת המנות – קארי מחמם, טעים ומשביע

קארי ירקות כתומים וחומוס בחלב קוקוס

קארי ירקות כתומים וחומוס בחלב קוקוס. צילום: אפיק גבאי

חומרים (ל-6 מנות):

3 בצלים בינוניים חתוכים לפלחים

6 גזרים קלופים חתוכים

1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לחצאי פרוסות

½ ק"ג דלעת חתוכה לחתיכות בגודל בינוני עם הקליפה

2 שיני שום פרוסות דק

1 פלפל צ'ילי ירוק/אדום – לפי יכולת הסיבולת

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

200 מ"ל קרם קוקוס (חצי פחית)

מיץ מחצי לימון 

תבלינים:

1 כפית כמון

1 כפית זרעי כוסברה כתושים

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק מאוד ( קוביות של שני מ"מ)

¼ כפית כורכום

קורט אגוז מוסקט מגורר

קורט ציפורן טחון

2 כפות סילאן טבעי

2 כפיות מלח

להגשה:

קינואה מבושלת

גרעיני דלעת קלויים

עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מטגנים במעט שמן את הבצל והגזר עד שיתחילו להשחים.

2. מוסיפים את התבלינים, הצ'ילי והמלח – ומטגנים שתי דקות נוספות.

3. מוסיפים את קרם הקוקוס, סילאן, מיץ הלימון ושתי כוסות מים.

4. כשרותח מוסיפים את הבטטה הדלעת וגרגרי החומוס ומבשלים  עד שהדלעת והבטטה  מתרככים אבל לפני שמאבדים צורה (חמש דקות מרתיחה).

5. טועמים ומתקנים מליחות/מתיקות.

מגישים על קינואה – מפזרים מעל עלי בזיליקום טריים וגרעיני דלעת.

צילום: אפיק גבאי