קאפקייק שוקולד וקרמל מלוח

קאפקייקס הן עוגות שלא לוקחות את עצמן ברצינות. הן קלילות, מהנות, ילדותיות מעט וססגוניות עד מאוד. לימור תירוש עם מתכונים לשלושה סוגי קאפקייקס אווריריים, יפים וטעימים

קאפקייק

מתוך הבלוג של לימור תירוש

אני מודה, מעולם לא אהבתי קאפקייקס. מתיקות היתר של שלהם והקרם הכבד העשוי חמאה הרתיעו אותי. גם שלל הקישוטים והעיטורים לא הפעילו לי את בלוטות הטעם. וזה לא שאינני חובבת מתוקים, אני כן, אבל בתנאי שיהיו עם אישיות שהסוכר אינו ממלא בה את התפקיד המרכזי.

לפני מספר שבועות חזרתי מניו יורק ושם אכלתי קאפקייקס שטרפו לי את כל הקלפים- הם היו אווריריים, מתוקים במידה והקרם עליהם היה קל ומעודן. הם היו טעימים, מהנים ומשמחים מאוד. ואז הבנתי שהקאפקייקס נועדו לשמח אנשים, כי הקאפקייק לא לוקח את עצמו ברצינות, הוא קליל, מהנה, ילדותי מעט וססגוני עד מאוד. >> עוד על קאפקייקס

קאפקייק שוקולד וקרמל מלוח

השילוב בין שוקולד לקרמל מלוח הוא שילוב מפתיע וחצוף. אך בד בבד עם הקריצה גלומה בו אלגנטיות רבה. אני מאוד אוהבת את הנגיעה המעט מלוחה שנותנת למתיקות ולדחיסות שבשוקולד מרחב פתוח שהווייתו מעולמות אחרים.

קאפקייק שוקולד וקרמל מלוח

החומרים (ל-12 קאפקייקס):

3/4 (150 ג') כוס סוכר

100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

2 ביצים

כוס ושליש (185 גרם) קמח מנופה

5 כפות קקאו מנופה

חצי כפית אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

חצי כוס חלב

כף וחצי קוניאק

מכל (140 מל) יוגורט סמיך (יוגורמה)

150 גרם שוקולד מריר קצוץ לשבבים קטנים

לגאנש שוקולד:

250 גרם שוקולד מריר

כוס ו-1/4 (310 מ"ל) שמנת מתוקה

5 כפות חלב

2 כפות אבקת סוכר

לקרמל המלוח:

100 גרם (חצי כוס) סוכר

שליש כוס שמנת מתוקה

חצי כפית מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים במהירות גבוהה סוכר וחמאה עד קבלת קרם תפוח ובהיר.

מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה אחר ביצה, מערבלים.

בצלחת נפרדת מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מוסיפים לקערת המערבל ולסירוגין חלב, קוניאק, יוגורט ואת תערובת היבשים. מערבלים קלות בלבד (חשוב לא לערבל את הקמח יותר מדי).

מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבלים ידנית.

ממלאים תבנית שקעים למאפינס (מרופדת במנג'טים) עד שני שליש מגובה המאפינס (שתי כפות גדושות),

מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים 20 דקות. מצננים מספר שעות לפני שממלאים בקרמל.

מכינים את הגאנש: מחממים בסיר קטן 3/4 כוס שמנת מתוקה, חלב וסוכר עד רתיחה. מכבים את האש.

מניחים בקערת הקצפה שוקולד קצוץ, מוזגים את השמנת החמה לקערה ומערבבים היטב עד המסת השוקולד.

מצננים לפחות לשעתיים במקרר.

מכינים את הקרמל: במחבת מבשלים סוכר עד שהופך לצבע חום עמוק, מנערים מפעם לפעם את המחבת (לא מערבבים עם כף) עד לקבלת קרמל אחיד.

מנמיכים את הלהבה, מוסיפים כפית אחר כפית שמנת מתוקה, מנערים את המחבת עד ספיגת השמנת בתוך הקרמל. מוסיפים מלח ומנערים קלות. מצננים (ניתן לשמור במקרר).

בעזרת כפית פריסאית מרוקנים מעט מהמאפינס (בגודל של הכפית) וממלאים בקרמל.

מוציאים את הגאנש מהמקרר מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה ומקציפים לקצפת (נזהרים מהקצפת יתר).

מעבירים לשק זילוף, מזליפים מעל כל קאפקייק תלולית קצפת, זורים מעט מלח אטלנטי ומגישים מיד.

קאפייק שוקולד וקרמל מלוח

קאפייק שוקולד וקרמל מלוח

.

לעוד מתכוני קאפקייקס של לימור תירוש:

קאפקייק רד וולווט ופורטקאפקייק רד וולווט ופורט

.

.

.

.

.

.

.

.

.

קאפקייק גזר וריבת חלבקאפקייק גזר וריבת חלב

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.