המצרכים:
נתח שלם של בשר מס 5
10 יח פלפל אנגל
5 עלי דפנה
מלח
פלפל
2 סלסלות פטריות שמפיניון ופורטבלו פרוסות
5 שיני שום פרוסות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים פרוסים
1 כף קמח
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר עם מים מבשלים את נתח הצלי כשעתיים וחצי עם פלפל אנגלי ועלי דפנה.
מוציאים מהסיר ומקררים היטב. לאחר קירור פורסים בעזרת סכין חדה בעובי הרצוי ומניחים בקערת פיירקס או תבנית אחרת (שומרים 2 כוסות מהנוזל בו בושל הבשר).
במחבת מחממים שמן זית. מטגנים מעט את הבצל. מוסיפים את הפטריות והשום. מוסיפים את הקמח ומטגנים 2 עד 3 דקות.
מוסיפים את הנוזל בהדרגה עד יצירת רוטב. משפרים טעם, בוזקים את הרוטב מעל נתחי הבשר ומפזרים מעל את עשבי התיבול.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-35 דקות.
.
לעוד מתכונים לשבת












