לעיתים, כשהאורחים ממש ליד הדלת, אני נלחצת בסוגיה הפולנייה החשובה של מה להגיש להם. עוגת הפולנטה עם תמרים ומשמשים מיובשים שלפניכם היא טעימה וקלילה להכנה ומורכבת מחומרי גלם פשוטים ובריאים.
המתכון משלב רכיבים בעלי ערכים תזונתיים כמו רימון, פירות יבשים ושמן זית, נכון , יש סוכר וקמח לבן אך באופן מדוד המדגיש את המתיקות הטבעית של הרימון והפירות היבשים, שמן הזית מוסיף נימוחות וטעמו אינו מורגש.
אז הנה היא לפניכם:
עוגת פולנטה עם תמרים ומשמשים מיובשים בקלי קלות
המצרכים:
½ כוס קמח תירס
¼ כפית מלח
¼1 כוסות מים
½ כוס קמח לבן
½1 כפיות אבקת אפייה
½ כוס סוכר
1/3 כוס שמן זית
2 ביצים מופרדות
3 כפות מיץ רימונים סחוט (עדיף טרי)
¼ כוס משמשים מיובשים קצוצים
¾ כוס תמרים מגולענים קצוצים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- משמנים תבנית בראוניז בתרסיס שמן. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- מניחים על הגז סיר קטן ושופכים לתוכו את קמח התירס והמלח, מוסיפים ¼1 כוסות מים קרים ומבשלים תוך כדי ערבוב, על אש בינונית. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומערבבים למספר דקות עד ליצירת פולנטה סמיכה אך לא כבדה.
- מסירים את הסיר מהגז ומקררים את הפולנטה לכמה דקות.
- בינתיים, בתוך קערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר ושמן הזית ליצירת תערובת. מוסיפים את החלמונים, מיץ הרימונים, הפירות היבשים והפולנטה ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מערבבים את הקצף עם התערובת לבלילה אחידה.
- מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור ומתקררת אפשר לפזר עליה אבקת סוכר.











