אוזני ההמן הקטנות של מאפיית הבוטיק בעלת השם הנהדר "לחם יין" היו הראשונות שהגיעו למערכת, והם הציבו את הרף גבוה גבוה. ככה בדיוק צריך להיות בצק של אוזני המן: דק למדי, פריך אך לא קשה וטעים טעים. הדס הגדירה אותן כ"עוגיות חמאה נימוחות ומצוינות, שלא דומות בדבר לאוזני ההמן של פעם, מלבד העובדה שהן משולשות וחלקן ממולאות בפרג". המילויים, לעומת זאת, לא היו נורא מסעירים. הפרג היה טעים, החלבה מתוק מדי והתמרים בסדר גמור. 29 שקל ל-330 גר'.
לחם יין, דרך החורש 4, קריית סביונים, יהוד, 03-6321793.
האוזניים של לחם יין. בצק מושלם. צילום: דן פרץ
.
מתוקה מתוקה, מה נעשה אתכם? בכל חג מחדש אני צריכה לחשוב על קומפלימנטים שעוד לא השתמשתי בהם, וזה לא פשוט. השנה מתוקה היו מקוריים גם בבצק וגם במילוי, והאוזניים שלהם הם בצק קראנצ'י בשילוב שומשום שחור במילוי קוקוס עם פרג (המועדפות עליי!), בצק בשילוב שומשום מלא במילוי חלבה, בצק בשילוב גרעיני דלעת במילוי תמרים ובצק בשילוב שקדים במילוי שקדים, אמרטי ומרציפן. ומכיוון שלי נגמרו הקומפלימנטים, אקח את אלה של רונית, שאמרה שבטעם הם מנצחים. דנה טענה שבאוזן החמישית מבינים שיש בבצק קצת יותר מדי חמאה, אבל אם היא אכלה 5 אוזניים, כנראה שהכל בסדר. 34 שקל ל-280 שקל או 133 שקל למגש של 60 יחידות.
מתוקה, רמת אביב, תל אביב (ויצמן, הרצל ורמת החי"ל), כפר סבא, מתוקה Roomservice, 1-700-723-723.
האוזניים של מתוקה. מנצחות בטעם. צילום: דן פרץ
.
אוזני ההמן של השף מוריס מונייר, לעומת זאת, היו קצת מאכזבות. הבצק שלהן היה פשוט קשה מדי. נכון שמילוי הדובדבנים היה מקורי ומאוד חביב, אבל היה צריך לצלוח את הבצק כדי להגיע אליו. 3.5 שקלים ליחידה, 87 שקל למארז של 25 יחידות.
מונייר פוד דיזיין, ההגנה 25, ראשון לציון, 03-6326032.
האוזניים של מוריס מונייר. צילום: דניאל לילה
.
האוזניים של לחמים הן בבחינת "הרכב מנצח לא מחליפים", שכן הן היו בדיוק כמו בשנה שעברה. הן כוללות אוזניים מתוקות שעשויות מבצק פריך דק על בסיס חמאה ושקדים טחונים, עם מילויי פרג קלאסי, קרם פטיסייר ושוקולד צ'יפס, כדור מרציפן לובקה, שוקולד, קוביות תפוח עץ וקינמון (החביב עליי) וקרם פטיסייר חלבה. 4.5 שקלים ליחידה, 11.5 שקל ל-100 גר'.
בנוסף מציעים בלחמים גם אוזני המן מלוחות מבצק פריך מלוח מצופה שומשום שחור במילוי תפוח אדמה ועשבי תיבול ובטטות מקורמלות, גבינת עזים ואגוזי מלך. לגבי האוזניים המלוחות, כולן הסכימו שהן היו מאוד טעימות, אם כי הדס שומרת מסורת ישראל שהן לא קשורות בכלל לפורים. 6 שקלים ליחידה.
לחמים, החשמונאים 99, תל אביב, 03-5618111. שוק האיכרים בנמל ת"א, הכרמל 11 ת"א.
האוזניים המלוחות של לחמים. צילום: ענת פייזר
.
אוזני ההמן של ביסקוטי הגיעו ביום חמישי אחר הצהריים, כשכבר לא ממש היו פה אנשים שיטעמו אותן. או שהיו והחבאתי – לכו תזכרו. הן הגיעו בארבעה טעמים: פרג וגרידת תפוז (מעולה), שוקולד בלגי, חלבה ופיסטוקים גרוסים ותמרים ושברי אגוזים (טוב מאוד פלוס). רונית הכריזה עליהן כעל מקום טוב באמצע, בצק לא רע ועשיר במילוי. אני, לעומת זאת, לקחתי אותן הביתה וכרסמתי אותן במהלך כל השבת. כי מי שאוכל לבד – אוכל יותר. 32 שקל ל-300 גר'.
ביסקוטי, הירקון 67, בני ברק, 03-5704015.
אוזני המן עם תמרים של ביסקוטי. צילום: אורן שלו
.
קונדיטוריית דלאל מציעים גם אוזני המן במילויים קלאסיים, כלומר פרג ושוקולד, וגם מילויים מקוריים יותר כמו קרם שקדים ותמרים וקרם פיסטוק ודובדבן. האחרונות מאוד מצאו חן בעיניי, ואילו הדס אהבה מאוד את מילוי השוקולד, שהיה "מפנק ויפה לעין, אבל לא מתוק מדי. מתמזג בשלמות עם הבצק האוורירי והפריך". והיא סיכמה את החוויה ב"כל הכבוד". 3 שקלים ליחידה, 36 שקל לחבילה.
דלאל הקונדיטוריה, כל ישראל 7, נווה צדק, תל אביב, 03-5109292.
.
ונסיים באוזניים של ארומה ישראל (כלומר לא תל אביב), שהיו המרעננות מכולן. אחרי כל האוזניים הקטנטנות והמפונפנות, הגיעו זוג אוזניים גדולות כמו של פעם, קצת התפוררו במהלך השליחות אבל לא נורא. והכי חשוב – ממולאות בהמון פרג. כמו שצריך. 4 שקלים ליחידה.
להשיג ב-112 סניפי ארומה ישראל.













