סלט קינואה שחורה, שומר והדרים

הקינואה השחורה מתאימה לשילוב בסלטים עם המון ירקות ירוקים וכתומים או בסלטים עם פירות, אגוזים וגרעינים. נפלא לשלבה במרקים והיא מוצלחת גם להעשרת בצקים של כעכים, לחמים ולחמניות. לימור תירוש עם 3 מתכוני קינואה שחורה

סלט קינואה והדרים

מתוך הבלוג של לימור תירוש

בארץ קיימים שלושה סוגי קינואה: הצהוב – הרגיל (מתכונים עם סוג זה הובאו כאן בשבוע שעבר), האדום והשחור. הצהוב והאדום דומים בטעמם ובאיכותם המשביעה. הקינואה השחורה, כמו הרבה מאכלים שחורים, מתנהגת קצת אחרת. היא קטנה יותר ומרקמה פציח. הגרעינים הקטנטנים מזכירים במרקמם פרג או שומשום. אין בה את האיכות המשביעה של הצהובה או האדומה, ולכן מבין כולם היא הקרובה ביותר לטבעה האמיתי – כגרעין ופחות כדגן. זמן בישולה של הקינואה השחורה ארוך יותר, 15-20 דקות לעומת 8-10 דקות של הצהובה. לאחר הבישול מקבלים הגרגירים השחור גוון בוהק של נחושת אדמדמה.

הקינואה השחורה מתאימה לשילוב בסלטים עם המון ירקות ירוקים וכתומים או בסלטים עם פירות, אגוזים וגרעינים. היא אוהבת תיבול נדיב של שמן זית ולימון עם טוויסט מתקתק. נפלא לשלבה במרקים – היא תורמת מרקם נוסף ומעניין שאינו משתלט על איזון הטעמים – והיא מוצלחת גם להעשרת בצקים של כעכים, לחמים ולחמניות. >> עוד על קינואה שחורה

סלט קינואה שחורה, שומר והדרים

סלט קינואה שחורה והדריםקרמיקה: ורד טנדלר דיין

החומרים (ל-6 מנות):

½ כוס קינואה שחורה, שטופה היטב ומושרית במים לחצי שעה

2 שומר, ללא הגלדים העבים, פרוס לפרוסות דקיקות (עדיף במנדולינה)

2 תפוזים מפולטים (ללא הקליפה וקרומי הפלח, ראו הסבר בהמשך)

2 אשכולית אדומה או תפוזים אדומים מפולטים (ללא הקליפה וקרומי הפלח)

צרור ארוגולה שטוף ומיובש

¼ כוס אוכמניות מיובשות

¼ כוס פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים גס

לויניגרט:

¼ כוס (60 מ"ל) שמן זית

2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון

3 כפות (45 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט

1 כף סויה

2 כפיות סילאן

½ שן שום קצוצה קטן

¼ כפית מלח

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את הקינואה ומבשלים 15 דקות, מסננים במסננת דקה. שוטפים במים קרים ומסננים מעודפי מים.

מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה.

מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט, מוזגים את הרוטב ומערבבים היטב.

תפוזים מפולטים

איך מפלטים תפוז?

כדי לפלט תפוזים, אשכולית אדומה או פומלית, בוחרים בפרי בעל קליפה עבה יחסית (תפוזים המיועדים למיץ, פחות יתאימו), קוטמים את שני הבסיסים של הפרי ומניחים אותו במאונך על קרש חיתוך.

חותכים את קליפת הפרי בעזרת סכין חדה, המועברת בין הקליפה לבשר הפרי. מסובבים את הפרי על צירו עד שכל הקליפה תוסר ויתגלו בקבוקוני פרי ההדר ללא המעטה הלבן הדק העוטף את הפלח.

מעל קערה שתספוג את מיץ הפרי חותכים בין הפלחים צמוד – מימין ומשמאל – לקליפת הפלח. הפלחים המפולטים מקליפתם ינשרו לתוך הקערה. מצוין לשימוש בסלטים עם עלים ירוקים ופירות, קינוחים וסלט פירות.

.

עוד מתכוני קינואה שחורה של לימר תירוש:

סלט קינואה שחורה ומלפפונים לצד שיפודי סלמוןסלט קינואה שחורה ומלפפונים לצד שיפודי סלמון

.

.

.

.

.

.

.

.

.

מרק עגבניות צלויות וקינואה שחורהמרק עגבניות צלויות וקינואה שחורה

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.