מתוך הבלוג של לימור לניאדו תירוש
הלימון הפרסי המיובש ("לימו עומאני" בפרסית) משמש כתבלין עיקרי בתבשילים פרסיים רבים ומעניק להם את טעמם המיוחד. >> עוד על לימון פרסי
הסלט שלפניכם נהדר בטעמים חמצמצים, בריא וקל להכנה. אפשר להמיר את החיטה בקינואה (אין צורך בהשריה), אז מבשלים אותה 10 דקות בלבד.

חומרים (ל-8-10 מנות):
2 כוסות חיטה, מושרית לכמה שעות או לילה ומסוננת
3 לימונים פרסיים מיובשים שחורים, שטופים
פיסת ג'ינג'ר באורך של 2 ס"מ, קלופה
צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ דק
צרור נענע מפורק לעלים שטופים וקצוצים דק
6 בצל ירוק קצוץ דק
לימון צהוב טרי קלוף וקצוץ קטן (מומלץ להסיר את הגרעינים)
8-6 צנוניות קטנות פרוסות לעיגולים דקים
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
4-3 כפות מיץ לימון
½ כפית מלח
להגשה: יוגורט עיזים או כבשים
אופן ההכנה:
יוצרים בלימונים הפרסיים חור עם האגודל.
מביאים לרתיחה מים בסיר גדול, מוסיפים לימונים פרסיים, ג'ינג'ר וחיטה ומבשלים ללא כיסוי 25-30 דקות, עד שהחיטה מוכנה לרמת אל דנטה.
מסננים, משליכים את הלימונים והג'ינג'ר (משאירים את החתיכות הקטנות שנשרו מהלימון הפרסי) ומעבירים לקערה.
מוסיפים עשבי תיבול, בצל ירוק, קוביות לימון טריות וצנוניות ומערבבים קלות.
מוזגים את הרוטב ומגישים חם או קר עם תלולית יוגורט חמצמץ.
.
מתכוני לימון פרסי נוספים של לימור לניאדו תירוש:
מרק עשבים ובורגול
.
.
.
.
.
.
.
.
חורשט סבזי
.
.
.
.
.
.
.
.











