חשק למה, אתם שואלים? חשק לשוקולד! אז נכון שט"ו באב היה לפני שבוע, אבל פינוקי שוקולד אפשר להכין כל השנה לאנשים שאתם אוהבים, גם אם האנשים האלה הם אתם בעצמכם.
סוכריות שוקולד בציפוי ריבת חלב וקראנץ' שקדים עם רוטב מוקה חם
המצרכים:
לסוכריות:
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
מקלות סוכריה (להשיג בחנויות בישול או אפיה)
לציפוי:
200 גרם ריבת חלב
100 גרם שקדים מסוכרים קצוצים
לרוטב:
100 גרם שוקולד מריר
⅓ כוס שמנת מתוקה
2 מנות אספרסו
אופן הכנת סוכריות:
1. ממסים במיקרוגל את השוקולד המריר (כל פעם כחצי דקה, מערבבים ומחממים שוב) חשוב מאוד לא לשרוף או לחמם יתר על המידה.
2. מוציאים מהמיקרו, מוסיפים את שוקולד החלב ומערבבים עד ליצירת תערובת אחידה.
3. מניחים את המקלות על נייר פרגמנט ומזלפים בעדינות סוכריות בצורת לב או כל צורה אחרת.
4. מכניסים למקרר לשלוש שעות.
אופן הכנת הציפוי:
1. מחממים את ריבת החלב בעדינות במיקרו.
2. טובלים את סוכריות השוקולד בריבת החלב.
3. מגלגלים את הסוכריות בשברי השקדים.
4. מחזירים למגש ומקררים מיד.
אופן הכנת הרוטב:
1. מניחים בכלי חימום למיקרו את כל מרכיבי הרוטב.
2. מחממים בהדרגה ובעדינות תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב חלק.
3. להגיש מיד בכלי נפרד לצד הסוכריות.
לטבול הסוכריות ברוטב ובתיאבון…












