לחמניות פלאפל של ארז קומרובסקי

ארז קומרובסקי הוציא ספר מאפים חדש ונפלא. מתוכו, קבלו מתכון מקורי ללחמניות עם חומוס ותבלינים. כל מה שישאר לכם זה להכניס לתוכן סלט וטחינה

לחמניות פלאפל

לחמניות פלאפל של ארז קומרובסקי

החומרים (ל-40-30 לחמניות):

1 ק"ג קמח לחם

40 גרם שמרים טריים

650 מ"ל מים קרים

500 גרם גרגירי חומוס מושרים במים ללילה, מבושלים עד שהם רכים לגמרי ומעוכים גס

½1 כפות מלח

6 שיני שום כתושות

½1 צרורות גדולים של כוסברה טרייה, קצוצה

1 פלפל ירוק חריף (או יותר, לפי הטעם), קצוץ דק

הבצק:

מנפים את הקמח לקערה, מפוררים לתוכו את השמרים ומערבבים.

מוסיפים את המים ולשים 10 דקות ליצירת בצק אלסטי. מוסיפים את גרגירי החומוס, המלח, השום, הכוסברה והפלפל חריף ולשים 3 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים את הקערה ומתפיחים שעה עד שעה וחצי.

עיצוב ותפיחה שנייה:

מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-40-30 חלקים, על פי הגודל הרצוי לכם. משהים למנוחה של כ-15 דקות ולאחר מכן יוצרים מהם כדורים. מניחים את הכדורים על גיליון נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

האפייה:

בינתיים מחממים את התנור לחום של 220 מעלות עם תבנית או אבן אפייה במרכז התנור ותבנית קטנה בתחתיתו. יוצרים חתך קטן בכל לחמנייה. מחליקים את נייר האפייה עם הלחמניות שעליו הן מונחות על גבי התבנית שבמרכז התנור (או האבן). מיד יוצקים חצי כוס מים לתוך התבנית שבתחתית התנור, כדי ליצור אדים בתחילת האפייה. סוגרים את דלת התנור ואופים כ-20 דקות.

* זמן תפיחה כולל: כשעה ו-40 דקות – שעתיים ו-10 דקות

.

רוצים עוד? נסו את המתכון של ארז ללחם קישואים

.

ספר האפייה של ארז קומרובסקי // הוצאת כתר // 210 עמ'


צילום: ארז בן-שחר